Matematikte nasıl daha iyi olabiliriz?

mertkeremm586

Centipat
Daha fazla  
Matematik benim için büyük bir sorun psikolojik bir rahatsızlık haline geldi. Ne yapmalıyım? Çok stres yapıyorum, yapınca da matematik yapamıyorum. Gerçekten bunalımdayım. Bana Allah rızası için yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik benim için büyük bir sorun psikolojik bir rahatsızlık haline geldi. Ne yapmalıyım? Çok stres yapıyorum, yapınca da matematik yapamıyorum. Gerçekten bunalımdayım. Bana Allah rızası için yardım edin.

Derslerini iyi dinlemelisin eve gidince o gün hangi konuyu işlediyseniz YouTube'dan o dersi tekrar dinleyebilirsin ama birkaç video izlemeni öneririm kendine en uygun hocayı bulmalısın en iyi hangi hocadan anlıyorsan onu dinlemelisin ve test cozmelisin ama direkt orta seviye ya da zor testten başlamaman önemli takibi ilk olarak en kolay testi almalısın kendini geliştire geliştire zorluk seviyesini arttırmalısın ve deneme çözerek netlerine bakmalısın

Matematik senin için büyük bir stres kaynağı haline gelmiş olabilir, ancak bu tamamen çözülebilir bir durum. Öncelikle, matematiğe karşı duyduğun kaygıyı azaltman gerekiyor çünkü stres altında öğrenmek çok daha zor hale gelir.

Ne Yapabilirsin?

1. Önce sakin ol. Anlamadığında panik yapma, kendine zaman tanı.
  2. Temelden başla. Eksik olduğun konuları belirleyip adım adım ilerle.
  3. Doğru kaynakları kullan. YouTube gibi platformlarda detaylı anlatımlar var, seviyene uygun olanı seç.
  4. Küçük başarılarla motive ol. Bir soruyu doğru çözdüğünde kendini takdir et.
  5. Birlikte çalışacak birini bul. Bir arkadaşınla veya çevrim içi gruplarla çalışmak öğrenmeni hızlandırır.

Matematik, doğru yaklaşımla herkesin öğrenebileceği bir konudur. Sabırlı ve sistemli ilerlersen, bu sorunu aşabilirsin. Eğer zorlandığın spesifik bir konu varsa, bana sorabilirsin.

Derslerini iyi dinlemelisin eve gidince o gün hangi konuyu işlediyseniz YouTube'dan o dersi tekrar dinleyebilirsin ama birkaç video izlemeni öneririm kendine en uygun hocayı bulmalısın en iyi hangi hocadan anlıyorsan onu dinlemelisin ve test cozmelisin ama direkt orta seviye ya da zor testten başlamaman önemli takibi ilk olarak en kolay testi almalısın kendini geliştire geliştire zorluk seviyesini arttırmalısın ve deneme çözerek netlerine bakmalısın.

Malum yeni müfredat kitap alıştırmaları imkansız düzeyde sorular test kitapları da acayip kalitesiz YouTube videosu bulamıyorum düzgün bir biçimde yok olmuyor yani bilemiyorum.

Matematik senin için büyük bir stres kaynağı haline gelmiş olabilir, ancak bu tamamen çözülebilir bir durum. Öncelikle, matematiğe karşı duyduğun kaygıyı azaltman gerekiyor çünkü stres altında öğrenmek çok daha zor hale gelir.

ne yapabilirsin?

1. önce sakin ol. anlamadığında panik yapma, kendine zaman tanı.
  2. temelden başla. eksik olduğun konuları belirleyip adım adım ilerle.
  3. doğru kaynakları kullan. YouTube gibi platformlarda detaylı anlatımlar var, seviyene uygun olanı seç.
  4. küçük başarılarla motive ol. bir soruyu doğru çözdüğünde kendini takdir et.
  5. birlikte çalışacak birini bul. bir arkadaşınla veya çevrim içi gruplarla çalışmak öğrenmeni hızlandırır.

Matematik, doğru yaklaşımla herkesin öğrenebileceği bir konudur. Sabırlı ve sistemli ilerlersen, bu sorunu aşabilirsin. Eğer zorlandığın spesifik bir konu varsa, bana sorabilirsin.

Şu öklid üçgenler zorlayıcı gerçekten.

Her şey matematik değil kardeşim hayalindeki bölüme çok ta matematik neti yapmadan girebiliyorsan çok kasmana gerek te yok demektir.

Malum yeni müfredat kitap alıştırmaları imkansız düzeyde sorular test kitapları da acayip kalitesiz YouTube videosu bulamıyorum düzgün bir biçimde yok olmuyor yani bilemiyorum.

Şu öklid üçgenler zorlayıcı gerçekten.

Bazı hocalar çok iyi şu an tam kanallarının ismini hatırlamıyorum ama okul kitapları çok kalitesiz kaliteli test kitaplari var tabii ki ens ya da aktif matematikten başlayabilirsin

Hocam öncelikle gözünde büyütmemeye çalış bunu yapanların senden bir fazlası yok onu düşün. Konuları adamakıllı öğren bol soru çöz hiç çözemesende soru çözümlerini izle sonra bir kezde sen yapmaya uğraş yapa yapabir süreden sonra elin alışacak ve yapabileceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı