Matematikten hiçbir şey anlamamak

Daha fazla  
Ya bana birisi yardım etsin artık. Harbi diyorum, akıl sağlımı yitireceğim. Matematikten hiç ama hiçbir şey anlamıyorum ama matematiği çok seviyorum. Nasıl matematiği anlayabilirim, yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik için temelinizin olması gerekiyor. Anlamadığınız konuları anlayabilmeniz için gereken temel konuları biliyor musunuz? Oradan başlayarak, ilgili soruları çözerek tekrar deneyebilirsiniz.

Ya bana birisi yardım etsin artık. Harbi diyorum, akıl sağlımı yitireceğim. Matematikten hiç ama hiçbir şey anlamıyorum ama matematiği çok seviyorum. Nasıl matematiği anlayabilirim, yapabilirim?
En verimli yol baştan başlamak, eksiğiniz olan her şeyi tamamlamanız gerek.
Rehber Matematik tavsiyemdir, güzel anlatıyor.

Önce temel ve konuları tam bilmek gerek. Sonra pratik için soru çözeceksin. Çözerken ise soru kalıplarını istemsizce ezberleyebileceksin. Önemli olan konuları kavrayıp sorular ile pekiştirmek. Konuları bilmez isen, öküzün trene baktığı gibi bakarsın sorulara.

Soru çözümü izlerken genelde sorular kolay gelir ama çözerken zorlanılır. Kendiniz bol bol soru çözerek öğrenirsiniz. Başlarda zor olur tabii ama yaptığınız hataları göre göre o hataları yapmamaya başlarsınız. Yapamadığınız soruları da varsa öğretmeninize yoksa telegram ders gruplarına vb sorarsınız.

Bakın bir sayısalcı zekası vardır bir de sözelci. Bu zeka doğuştan gelir ve belirli bir noktadan sonra sıkıntı çıkabilir. Yani sende sayısalcı zekası yokmuş diyebiliriz.

Sayısal ve sözelci zekası saçma geliyor, mantık kurabilen her insan matematik yapabilir bence. Ülkemizde temelden eğitim verilmediği için zor öğreniliyor.

Sayısal ve sözelci zekası saçma geliyor, mantık kurabilen her insan matematik yapabilir bence. Ülkemizde temelden eğitim verilmediği için zor öğreniliyor.

Hayır maalesef öyle değil. Eğer ortaokul matematiğinden bahsediyorsak evet herkes yapabilir. Ama belirli bir noktadan sonra sayısal mı yoksa sözel mi olduğunuz belli oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı