Çözüldü Matematikten kalınca sınıf tekrarı yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berk6yy

Centipat
Merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim. Direkt konuya gireceğim ilk dönem ortalamam 74 idi ve 3 dersten kaldım kimya: 41, felsefe: 39.5, biyoloji: 46.75, 2. dönem ise ortalamam 69'a düştü ve tekrar 3 dersten kaldım. Matematik: 33.75, din kültürü: 49 ve felsefe: 37.5
Durumum böyle ama ilk dönem kaldığım biyoloji dersi 2. dönem ortalamam ile 100e tamamlandığı için dersim zayıf olmuyor, kimya dersinden 2. dönem kalmadım ama ortalama 100'e tamamlanmıyor.

Bu durumda sınıf tekrarı yapıyor muyum bilgilendirirseniz sevinirim.

Çözüm
Fakat biyoloji ve din kulturu dersim 2. Dönem ortalaması ile zayıf olmuyor 50 üstü oluyor. 3 dersten kalmış olmam gerekmez mi bu durumda
Din Kültürü'nü belirtmemişsin. 1. Dönem dümdüz 50 alıp geçmiş de olabilirdin, 2. dönem notu yetmezdi o zaman. Söylediğin gibi iki dönem ortalamasıyla Din Kültürü'nü geçtiysen sorun yok. 3 ders oluyor ve 3 dersten sorumlu geçiyorsun.
Fakat biyoloji ve din kulturu dersim 2. Dönem ortalaması ile zayıf olmuyor 50 üstü oluyor. 3 dersten kalmış olmam gerekmez mi bu durumda
Din Kültürü'nü belirtmemişsin. 1. Dönem dümdüz 50 alıp geçmiş de olabilirdin, 2. dönem notu yetmezdi o zaman. Söylediğin gibi iki dönem ortalamasıyla Din Kültürü'nü geçtiysen sorun yok. 3 ders oluyor ve 3 dersten sorumlu geçiyorsun.

Çözüm
Çok teşekkür ederim keşke eğitim sistemini daha anlaşılabilir yapsalar.

İlk dönem din kültürü ortalamam 59 idi.
Öyleyse rahat olabilirsin, sınıfı geçiyorsun. Aslında zor değil sadece nereyi okuman gerektiğini bilmelisin. Seneye 11. Sınıfta başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı