Matkapların farkları nelerdir?

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Hiç matkap kullanmamış biriyim ama etrafta bayağı iş yaptığımı söyleyebilirim.

Özellikle tahtalar ile uğraşacağım diye matkap düşündüm.

Ama farklarını bilmiyorum. Güçsüz bir tane almak istemiyorum. Belki ileride duvarlar ile de işim olabilir.

Bataryalı şeyleri genel olarak sevmem ve daha güçsüz olacağını düşünüyorum.

Matkaplar nerelerde kullanılabiliyor? Her evde olması iyi olur mu yoksa gerekmiyor mu?

Yaptığım birkaç şeylere örnek:
1 vidalar.
2 çiviler.

Not: Genelde hep N11 kullanıyorum.
Bütçe: En iyisi ve pahalı olanı almama gerek yok ama ucuz ve çürük olanı da istemiyorum. Fiyatlarını hiç bilmiyorum. Fiyat performans ve beğenirsem yeterince para ayarlayabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç matkap kullanmamış biriyim ama etrafta bayağı iş yaptığımı söyleyebilirim.

Özellikle tahtalar ile uğraşacağım diye matkap düşündüm.

Ama farklarını bilmiyorum. Güçsüz bir tane almak istemiyorum. Belki ileride duvarlar ile de işim olabilir.

Bataryalı şeyleri genel olarak sevmem ve daha güçsüz olacağını düşünüyorum.

Matkaplar nerelerde kullanılabiliyor? Her evde olması iyi olur mu yoksa gerekmiyor mu?

Yaptığım birkaç şeylere örnek:
1 vidalar.
2 çiviler.

Not: Genelde hep N11 kullanıyorum.
Bütçe: En iyisi ve pahalı olanı almama gerek yok ama ucuz ve çürük olanı da istemiyorum. Fiyatlarını hiç bilmiyorum. Fiyat performans ve beğenirsem yeterince para ayarlayabilirim.
Bataryalı olacaksa V18 serilerinden herhangi bir şey işini görür.

Bataryasız güç > Bataryalı her zaman.

Tahta / Duvar matkabın motorundan çok kullanacağın uçla ilgili. Darbeli alman gerekir betonla uğraşacaksan sıkıntı yaşamamak için.

Uğraşacağın ahşap tipi endüstriyelse herhangi bir V18 bataryalı veya bataryasız kullanabilirsin.
Gerçek ahşapla uğraşacaksan ağacın sertlik seviyesine göre, bataryasız kullanmalısın ve zorlamaman gerek - onu da zamanla öğrenirsin.

İlla marka istiyorsan Makita olur, DeWalt olur. Bosch mavi seriler olur.

Bataryalı olacaksa V18 serilerinden herhangi bir şey işini görür.

Bataryasız güç > Bataryalı her zaman.

Tahta / Duvar matkabın motorundan çok kullanacağın uçla ilgili. Darbeli alman gerekir betonla uğraşacaksan sıkıntı yaşamamak için.

Uğraşacağın ahşap tipi endüstriyelse herhangi bir V18 bataryalı veya bataryasız kullanabilirsin.
Gerçek ahşapla uğraşacaksan ağacın sertlik seviyesine göre, bataryasız kullanmalısın ve zorlamaman gerek - onu da zamanla öğrenirsin.

İlla marka istiyorsan Makita olur, DeWalt olur. Bosch mavi seriler olur.
İnternette drill ve driver diye fark var. Türkçesi var mı driver'ın?

Sadece tahta için olanlardan almağı düşünüyorum şuan.

Matkap uçlarından tavsiye ettikleriniz var mı?

İnternette drill ve driver diye fark var. Türkçesi var mı driver'ın?

Sadece tahta için olanlardan almağı düşünüyorum şuan.

Matkap uçlarından tavsiye ettikleriniz var mı?
Drill - düz matkap.
Driver = Impact driver - darbeli matkap. Beton v.b yüzeylerde de rahat çalışır.

Kablolu ve darbeli bir tane al, sonra tekrar gidip para verme.

Ne için ne ucu alacaksın kısmı karışık, şu an krom vanadyum çeliği mi alacaksın, panç mı alacaksın... diye gider.

9 yıl önce Karaköy'den tanesi 180 TL'ye aldığım pançlarımın tanesi şu an 900 TL olmuş mesela, temiz ve dikkatli kullandığım için bir problem yaşamıyorum. Gidip şu an 100 TL'ye panç alıp, sert ağaç üzerinde çalışırken ısıtıp dişlerini eritebilirsin tecrübesizlikten, 100 TL'den olursun, 900 TL'lik olanı alıp "ısınsa da dayanır" diye yola çıkıp üzülebilirsin.

Önce elin alete alışana kadar basit parçaları al, misal halen tahta diyorsun ancak endüstriyel ahşap türleri olan MDF / sukontrası mı yoksa ağaç mı anlamadım. Kullanarak görürsün 1.2mm uç ile delerken kırılıyor mu, 4. delikte yamuluyor mu, 3. delikten sonra su bardağına sokmak iyi fikir mi gibi.

Drill - düz matkap.
Driver = Impact driver - darbeli matkap. Beton v.b yüzeylerde de rahat çalışır.

Kablolu ve darbeli bir tane al, sonra tekrar gidip para verme.

Ne için ne ucu alacaksın kısmı karışık, şu an krom vanadyum çeliği mi alacaksın, panç mı alacaksın... diye gider.

9 yıl önce Karaköy'den tanesi 180 TL'ye aldığım pançlarımın tanesi şu an 900 TL olmuş mesela, temiz ve dikkatli kullandığım için bir problem yaşamıyorum. Gidip şu an 100 TL'ye panç alıp, sert ağaç üzerinde çalışırken ısıtıp dişlerini eritebilirsin tecrübesizlikten, 100 TL'den olursun, 900 TL'lik olanı alıp "ısınsa da dayanır" diye yola çıkıp üzülebilirsin.

Önce elin alete alışana kadar basit parçaları al, misal halen tahta diyorsun ancak endüstriyel ahşap türleri olan MDF / sukontrası mı yoksa ağaç mı anlamadım. Kullanarak görürsün 1.2mm uç ile delerken kırılıyor mu, 4. delikte yamuluyor mu, 3. delikten sonra su bardağına sokmak iyi fikir mi gibi.
Epey.com da matkaplara bakıyordum. Şu terimleri sorayım dedim:
matkap kırıcı delme vidalama mandren derinlik çubuğu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı