Matlab oyun geliştiriciliği

Daha fazla  
Gaming in Matlab | Matlabtips.com

Şimdiden böyle linkler koyuyorumki ileride "java,c# varken neden matlab öğrenelim." ayrıca fuzzy logic(fazy diye okunur,bulanık akıl demek) ile yapay zeka geliştirebilirsiniz Fuzzy Logic Toolbox - MATLAB veya matlab üzerinde aklında bir çözüm yöntemi olan varsa çözümün ne kadar faydalı olduğunu test edip görselleştirebiliyoruz(optimizasyon etmek şartıyla,optimizasyon algoritmasını da sen tasarlayabilirsin bu arada).
Optimization Toolbox Overview - MATLAB Video

Optimization Software - Optimization Toolbox - MATLAB

Matlab matrix laboratory demek. Yani "matematik bilmeyen bu kapıdan içeri girmesin" çünki matematik anlatmazlar okul dışında.

Açık kaynak koddur paralı olamasına karşın. Matlab içinden girip transfer fonksiyonu c++ ile nasıl kodlanmış diye inceleyebilirsiniz. En iyi kaynak İnternettir. Kitaplardan pek bişey anlamazsınız. Özellikle kendi sitesine soru sorabilirsiniz. her an bir profesör ile karşılaşma şansınız var. Hatta bu sizin hocanız bile olabilir :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala daha inceliyorum, mobil oyun geliştiriciliği ile boş vakitlerimde(olmasa da :D) ilgileniyorum. Unity ile yapıyorum. Benim şu anda unity de yapamadığım tek şey GRAFİK, yapamıyorum arkadaş. Programalama da oldu veya olmadı vardır(uğraşırsın, araştırırsın, düşünürsün ama bir gün mutlaka başarılı olursun) ama grafikte öyle değil ki, güzel olup olmadığına bakarsın, güzellikte öznel bir kavramdır, nereden bileceğim ben olup olmadığını? Grafik için de böyle bir şey var mı?

Ben de daha yeni sayılırım yazılım da, öğreniyorum. Aynı zaman da da bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Daha C++ kullanmadım, Unity de JS ve C# kullandım kendi kütüphanesiyle, birde .NET kütüphanesini kullanıyorum.

Bir sürü yapay zeka algoritmaları falan varmış, ben daha bubble sort u zor yapıyorum :D. Bu algoritmaları da sanırım süper ingilizcem olmadığı sürece veya üniversiteye gitmediğim sürece öğrenemeyeceğim. Boş vaktimde olmuyor, ama MATLAB ı unutmayacağım 15 tatilde bakmayı düşünüyorum seversem devam ederim.

EDİT: Technopat da bunlarla ilgilenen fazla olmaz, sen bunları facebook gruplarında paylaş, veya yazılım forumları falan var oralar da paylaş.(Adminler yanlış anlamayın sakın, burada gördüklerim genelde nasıl öğrenirim tarzı oluyor.)

valla bence bir lise matematiği ortalama bir tasarım için yeter. matlab fonksiyonlarına baktığın zaman matematikten geçililmiyor. hele bir gauss teoremleri laplace dönüşümleri varki bunları anlamak için üniversite bitirmek gerekiyor. ondan dedim ama yaygın algoritmalrın hazır kütüphanesi var. ben c++ ı lise ortalarında öğrenmeye başladım kendi kendime ve bağardım. o problemleri lisede çözdüm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı