Maverick 10.9.1 kurunca beyaz ekranda takiliyor

  • Konuyu başlatan ELJAN QULIEV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 653
E

ELJAN QULIEV

Ziyaretçi
Oncelikle her kese selamlar. Ben rehberde oldugu gibi samsung 300e5a-so4ru bilgisayarima maverick 10.9.1 kurmak istiyorum. clover boot aciliyo ne yapmam gerekiyo bilmiyorum. sadece install maverick for bootable usb iconuna basiyorum. boyle yazilar akiyo sonra asagidaki gibi beyaz ekranda donup kaliyo. ne yapmaliyim?
lutfen yardim
simdiden tesekkurler..
1231.jpg
 
Sistemin detaylı donanım özelliklerini yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz... Nvidia kextlerini sildiniz mi ? Kurulum başlatmadan önce graphic options kısmından InjectEdid işaretlediniz mi ?
 
Son düzenleme:
aslinda raw dosyasini usbye win32 ile yazdim. sonra ise boot yaptim ve kuruluma basladim.
Intel Core-i5 2450m
grafik kartlar: intel hd grafik ve nvidia 520mx
ve evet usbyi yazdiktan sonra nvd ile baslayan kextleri silmistim
eyer yapabiliyosaniz baa ayrdimci olun lutfen..
 
Bu ekranda gösterilmiş NVDA ile başlayan kextlerin tamamını doğru sildiyseniz eğer,bilgisayarınızı yeniden başlatıp bios ayarlarını açın. Sata ayarınız IDE ise AHCI ya çevirin. Virtualization seçeneğini kuruluma göre enable veya disable olarak deneyin. Hazırladığınız Mac usb bellek ile sistemi boot edin. Clover ekranına ulaştıysanız eğer klavyeden 0 (sıfır) tuşuna basarak options bölümüne giriş yapıp Boot Args bölümüne ''-v npci=0x2000'' komutunu girin. Daha sonra aynı ekranda aşağıya doğru geldiğinizde graphic options bölümüne giriş yapın ve ardından InjectEDID seçeneğini işaretleyip,Inject Intel ve varsa InjectNvidia seçeneklerinin işaretlerini kaldırıp 2 kere ESC tusuna basarak clover ekranına geri dönüş yapın. Mavericks kurulumunun bulunduğu usb belleğin üzerine gelip ENTER tuşu ile kurulumu başlatın. Eğer kurulum ekranı gelmezse nerde kaldığınızın fotoğrafını çekerek yükleyin lütfen. Not : Bazı bilgisayarlarda Kernel PM Patch seçeneğini de işaretlemek gerekiyor.
Ashampoo_Snap_2014.05.22_21h04m51s_018_.png
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı