Maverick 10.9.5 AMD Kerneli eklemek

Neptunmavisi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı | Technopat Sosyal Adresindeki Maverick 10.9.5 İndirmek istiyorum, Amd işlemci kullandığımdan, AMD kerneli ekleyip kullanmak istiyorum. Transmac Bilgisayarımda çalışmıyor, Linux'tan Usb'nin hangi klasorune AMD kernel dosyasını atmalıyım? Bilgisayarımda aynı zamanda Linux Mint 17.1 kurulu. Başka ne tür işlemler yapmam gerekir AMD uyumlu hale getirebilmem için?

Niresh 10.9.0 İmage kurulum dosyası var, Fakat Niresh biraz sorunlu gördüm, 10.9.5 Haliyle daha güncel kurulduktan sonra daha stabil olacağına inanıyorum.

AMD 10.9.5 Kernel Bu kernel'i indirsem yeterlimidir? Bu yöntemi denesem Maverick'i bilgisayarıma kurabilirmiyim.?

Bu konuda neler yapacağımı aşamalarıyla yazarsanız, bu aynı zamanda Amd kullanıcılarının daha güncel ve stabil bir Maverick sürümü kullanmaları için faydalı bir kaynak olacaktır.

Şimdiden Teşekkürler.

Merhaba,

Mac OS X Mavericks 10.9 RAW İmajı | Technopat Sosyal Adresindeki Maverick 10.9.5 İndirmek istiyorum, Amd işlemci kullandığımdan, AMD kerneli ekleyip kullanmak istiyorum. Transmac Bilgisayarımda çalışmıyor, Linux'tan Usb'nin hangi klasorune AMD kernel dosyasını atmalıyım? Bilgisayarımda aynı zamanda Linux Mint 17.1 kurulu. Başka ne tür işlemler yapmam gerekir AMD uyumlu hale getirebilmem için?

Niresh 10.9.0 İmage kurulum dosyası var, Fakat Niresh biraz sorunlu gördüm, 10.9.5 Haliyle daha güncel kurulduktan sonra daha stabil olacağına inanıyorum.

AMD 10.9.5 Kernel Bu kernel'i indirsem yeterlimidir? Bu yöntemi denesem Maverick'i bilgisayarıma kurabilirmiyim.?

Bu konuda neler yapacağımı aşamalarıyla yazarsanız, bu aynı zamanda Amd kullanıcılarının daha güncel ve stabil bir Maverick sürümü kullanmaları için faydalı bir kaynak olacaktır.

Şimdiden Teşekkürler.
Merhaba, Vanilla kurarken AMD Kernel atayım durumu teoride uygulanabilir gibi duruyor ama pratikte pek te öyle değil, çok sayıda kernel ile yükleme yaptım ancak henüz Niresh haricinde hiç birinden verim almayı başaramadım. Bu tabii ki ekipmanınla da alakalı. Ruslar sürekli farklı AMD Kernel ler yayınlıyorlar onlara göz atabilirsin.
Linux' te hangi yolu izleyeceğin konusunda yardımcı olamayacağım ancak işine yaramasa bile diğerleri için bilgi olarak dursun bu altta yazacaklarım kenarda. Windows ta ön yüklemeli flash bellek oluşturuken kullanman gereken program "Transmac" ancak, Kernel değiştirmek için elinde "MacDrive" adlı program olmalı ki HFS+ formatlı diskleri Windows içinde görüp içindekileri değiştirebilesin, Mac Drive sayesinde Kernel i değiştirdikten sonra disk izinlerini onarman ve "-v -f" bootflag leri ile Mac OS X i başlatman gerekecek. Bu arada belirtmem lazım ki, grafik performansı kötü olmasına rağmen 10.9.0 sürümü daha stabil çoğu AMD sistemde, 10.9.5 ' te AMD sistem kullanmak, istisnalar haricinde zulüm .

Nihilprohet,

Teşekkürler, Yazmışsınız ilgi genel bir bilgi vermek istemişsinizde, Fakat bir türlü yöntemini yazmamışsınız. :) Macdrive kurulu, İndirdiğim Amd kernelini USB'de bootable flash diskteki hangi dizine atayım? Bu konuda bilgi verirseniz makbule geçer. PC'de Hem Windows hemde Linux kurulu, Linux üzerinden USB osx'i açıp, indirdiğim AMD mach kerneli ana dizine attım. Yöntemi böylemidir? Bu konuda bilgi bekliyorum işte.

Teşekkürler. ;)

Evden acele çıkmak zorunda kaldım orası eksik kalmış kusura bakmayın, kendi sistemimi kuralı biraz süre geçti, hatırladığım kadarıyla yazacağım, hatam olursa affola . MacDrive' ı kurduktan sonra elinizdeki mach_kernel ana dizine atacaksınız , yeni kernelin ismini de "mach_kernel" olarak değiştirmeniz gerekiyor. Tabi bunu yapmadan önce "gizli dosyaları göster" seçeneği seçilmiş olmalı ki disk içinde eski Kernel i görebilesiniz. Bu işlem bittikten sonra son olarak, USB diskinize sağ tıklayıp " Fix Disk permissions" yapmalısınız(önemli). Bundan sonrası donanımızın uyumuna ve doğru bootflag kullanımına bakıyor, ha bu arada ek bilgi olarak AMD sistemlerde Clover bootloader genelde sorunlu, Chameleon tercih ederseniz zaman kaybetmemiş olursunuz. Bir tane de örnek foto koyuyorum mach_kernel in konumu için.

Region capture 1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki kurulum esnasında, veya kurulum sonrasında Osx'in AMD kerneli tanıması için, Herhangi bir işlem yapmak gerekiyormu? AMD boot-flag komutları nelerdir?

Direk mach-kernel degistiginden, saniyorum ki ekstra bir bootflag e ihtiyacin yok onu devreye sokmak icin .Ilk yorumda yazdiklarimi inceleyebilirsin diger gerekli bootflag ler gibi. Iyi sanslar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı