Çözüldü Mavericks Boot ederken Kernel Panic - ASUS P5Q SE2

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elraen

Hectopat
Katılım
17 Şubat 2014
Mesajlar
11
Merhabalar, öncelikle bilgilendirmeler ve videolar için teşekkürler.

Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi - YouTube konudaki video'da adım adım ilerlerken bir sorunla karşılaştım.

C'yi ayırdık, uygun şekilde biçimlendirdik. USB'yi yarattık ve boot'a eriştik. Ancak boot yapmaya başladıktan sonra şöyle bir ekranla karşılaşıyorum ;

xBOk8g.jpg


Neden Kaynaklı olabilir ?


Sistem Bilgileri ;

  • 8GB DDR3 Ram
  • ASUS EAH5830 GDDR5 1GB Grafik
  • Quad Core 3.0
  • ASUS P5Q SE2 Anakart


Şimdiden teşekkürler.
 
Benimde açılışta aldığım bir hataydı... Sorunu Multibeast ile çözebiliyorsun. Multibeast'i açtıktan sonra Driver sekmesindeki MISC kısmına gel orada NULLAppleIntelCpuPowerManegment var onu seçerek yüklemeyi yap. Bu sorununu çözecektir. :)
 
Hmm tam olarak anlayamadım ama dediğin üzere MultiBeast Maverick'i google'da araştırıp indirmeye başladım zip olarak. Bakalım neler olacak. Umarım çözülür.

İndirdim ancak bu baya baya mac OS uygulaması, tam detaylı bir bilgi verir misin ? Nasıl açacağıma dair.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın dediğini yapabilmen için zaten mac os'u kurmuş olman gerekir. Sen ise kurulumun başında bu hatayı aldığın için bununla bir alakası yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bundan korkuyordum :)

Korkacak hiçbir şey yok. Ben anlamadığım için yardımcı olamayacağım ancak sitede sıkıntı yaşayanlara önerilen kodları deneyerek belki çözüme ulaşabilirsin.

Belki hazırlamış olduğun usbye müdahale etmek durumunda kalabilirsin.

Burada sanırım bir kernel hatası alıyorsun, bilgili bir arkadaşımız ne yapman gerektiğini sana söyleyecektir.

Ayrıca mac os u farklı yöntemlerle kurabilirsin. Sen hangi yöntemle denediğini de belirt ki yardımcı olacak arkadaşlar ona göre net bir yorumda bulunabilsin.

Olmazsa diğer (Niresh-MyHack-Unibeast) kurulum yöntemlerini deneyebilirsin. Bu biraz sabır işi ancak sonunda mağlup olsan dahi galip sayılabileceğin bir mücadele. :)
 
Hehe, eyvallah =) Video'da ne nasıl anlatılıyorsa öyle ilerledim. Sadece flash disk yerine 3.0 USB external kullanıyorum. Kullanılabileceği yazmıştı. İndirdiğim maverics zaten buradan paylaşılan içeriğinde booterların olduğu dosya. Onu convert edip 'önceden biçimlendirdiğim' hard diskime yüklettirdim.

Daha sonra ise boottan usb'yi okutup boot menusune erişebildim. Settingsden denediğim bir kaç code oldu. Oda belki bu sebeptendir diyerek GraphicsEnabler koduydu. ancak bir şey değişmedi. Başkada kurcaladığım bir şey yok. Ha birde bukalemunu denedim, oda aynı hatayı verdi.
 
Arkadaşım kusura bakma ben kurduktan sonra aldığını zannettiğim için yazdım. Tekrar konuyu okuyunca yanlış anladığımı gördüm. Yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim. :(
 
Sorun değil =) Bu arada sorunu çözdüm birazdan ayrıntılı bilgi vereceğim. BIOS ayarlarındanmış. Atladığım bir yerden dolayı.

- - - Güncellendi - - -

Kurulumu gerçekleştirdim. Ancak ne interneti tanımladı nede grafik kartını.

Ses çalışıyor. Şuan halletmem gereken birincil sorun internet sanırım. Masaüstüne kurduğum için ethernal kablolu bağlantısı yapmam lazım. Kasaya net takılı ancak nasıl tanıtabileceğimi bilmiyorum.

Bilen var mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı