Mavericks uyumlu laptop seçimi

Ahmet Kav

Hectopat
Katılım
4 Eylül 2013
Mesajlar
9
İyi geceler arkadaşlar.
Unity ile çalışmak ve mobility sağlaması için bir laptop alıp içine mac os x kurmayı planlıyorum bir süredir. Tabi boş durmayıp biraz araştırma yapmadan da buraya gelmek istemedim. Pek çok forumda pek çok laptop a kurulum yapılıp olumlu sonuçlar alındığını gördüm. Bu linkteki makaleyi okuduktan sonra HP Probook 4540s aklıma yatmaya başladı. Hem kurulum konusunda hem de uyum konusunda en yüksek potansiyele sahip laptopmuş kendisi.

Ama aklıma takılan şey şudur. Unity ile oyun/uygulama geliştirirken 3d tasarım yapmam gerekecek, ayrıca tam bir film hastasıyım ve 1080p filmler izleyip duracağım. Malum laptopun üstündeki hd7650 ekran kartı çalışmayacak onun yerine onboard olan hd4000 gpu çalışacak. Demin bahsettiğim şeyleri yaparken hd4000 gpu yükün altından kalkabilir mi? Malum sıfır laptop alıp ortaya biraz para dökeceğim o yüzden tam olarak emin olmadan adım atmak istemiyorum. Başka laptop önerisinde bulunacaklar için belirteyim zaten şişko bir masaüstü bilgisayarım var o nedenle çokta pahalı ve güçlü bir laptop almayı planlamıyorum. Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler..

Ahmet Kav
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sizin de dediğiniz gibi aceleye gelen bir mesaj oldu. Yalnız bahsettiğiniz gibi uyum konusunda sıkıntısız bir makine bulmanız çok ama çok zor ihtimal çünkü telif benzeri konular yüzünden üreticiler benzer donanıma sahip cihazlar üretmekten kaçınıyor. Hacintosh olupta sorun yaşatmayan makine görmedim. Bulupta paylaşırsanız süper olur çünkü bende bahsettiğiniz gibi bir durumdayım. :)
 
Aklımda ki tek soru acaba HD4000 3d modelleme + yüksek kalite film yükünün altindan kalkabilir mi? Alternatif olarak ise Hp Probook 4540s alıp dual bootla hem Windows hemde Maverick kullanmak. Bu sayede ekran kartı gerektiğinde Windows a geçip kullanabilirim. Biraz daha araştırmak farz oldu :)
 
Ben bir kaç gün önce bahsettiğiniz gibi bir araştırma yaptım fakat en iyi performansı nvidia kartlardan elde edebiliyorsunuz. Yoksa gündelik işler için hd3000 bile yeterli geliyor. Ayrıca yabancı forumlarda bir kaç şikayet okumuştum. Şikayetler sistemlerin birbirlerini etkileyip uzun vadede bilgisayara zarar verdiği yönde. Bu sorun bana tuhaf geldi. Yine de insanlar deneyimlerini paylaşıyor. :)

Bence sadece Mavericks üstünde düşünmeyin uzun dönemde işletim sistemleri kendini değiştirip yenileme oluyor. Mesela Windows ikinci bir OS istemiyor. Bunun içinde elinden geleni yapıyor. Eğer huzur istiyorsanız biraz daha bütçe ayırıp orjinal bir makine almanızı tavsiye ederim.

Bootcamp ile de Windows kullanılır. Performans konusunda formatlanmış makineden çok bi fark olmadığı yönünde.
 
Dual boot yerine çift hdd takıp 1 ini maverick diğerine windows kurarsam gene işletim sistemleri birbirine sıkıntı yaratır mı? Direk mac book almamamın nedeni 15.6" den ufak ölçüleri olan cihazları kullanamıyorum. Macbook Pro larda bayağı bir tuzlu ne yazık ki.. Keşke laptop un içindeki ekran kartını söküp yerine nvidia ekran kartı takabilsek :D
 
Katılıyorum önceden daha rahattı. Ekran kartları dahili, harici şeklinde uğraşılmazdı. İyi ki Linux tarafında Bumblebee varda bu kadar uğraştırmıyor. :) Ayrı ayrı HDD kurulumu yapsanız bile uzun vadede muhakkak bir yerde sorun yaratır. Sistemleri güncellediğinizde sistemin herhangi bir yerinde değişim ya da firmware güncellemesi olduğunda sistem açılmayabilir. Hacintosh'un en büyük problemi ise bence güncelleme çünkü sonradan mevcut sürücüler falan sistem tamamen değişebilir. Sürücüler, sistem programları ayrı ayrı güncellenmediği için hata sebebini bulmakta güçleşir. Bazı hataların çözümü kolay iken bazılarının çözümü ara ki bulabilesin. Hacintosh masaüstü daha sorunsuz olduğu da bir gerçek. Bir çoğu Hacintosh masaüstü, dizüstü pc şeklinde kullanıyor.Bu da bir seçenek olabilir.

Mac alacak olsaydım. Retina, 4'üncü nesil makinelere bakardım. Çünkü optimizasyonların çoğu retina ekranlara göre yapılıyor.
 
Şu an ki bütçem en fazla 1400-1500 lira olduğu için şansımı deneyip hp probook 4540s alacağım. En kötü gelen güncellemeler yüzünden bozulursa güncelleme yapmadan Maverick kullanırım. Dual boot yerine de 2. hdd yi takıp çift işletim sistemi kuracağım. Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı