Mavericks Wifi Şifreli Hatlara Bağlantı Sorunu

tako00

Hectopat
Kolay gelsin herkese.

Arkadaşlar benim sorunum; wifi ile Atheros 9285 dahili wifi kartımla wpa2 şifreli networküme bağlanmaya çalıştığım zaman "Bağlantı Başarısız oldu" diye hata veriyor.
Fakat şifresiz bir networke sorunsuz bağlanıyor.

Sebebi nedir ve nasıl çözerim?

Not: Ralink 5370 chipsetli usb wifi kartının driverlarını yüklememe rağmen sorun çözülmüş değil. Aynı sorunu alıyorum sebebi nedir? Ve çözümü nedir?
Tüm Kext'ler yüklü dahili ve usb wifi kartlarının kextleri driverları uttility'leri hepsi kuruldu. Hatta bear extender falan harici çözümlerde kurdum ama nafile.

Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam isterseniz video da koyabilirim. Yada bu sorunu başka yaşayan insanların sorunları aynen öyle davranıyor şifre doğru her şey doğru zaten düzgün okusaydınız "şifre yanlış" demiyor, "bağlantı başarısız" diyor bağlanmıyor yani.

Yoksa aptal mıyım? Yani şifreyi kontrol etmeden gelip buradan şikayet edeceğim. Şifreyi '1' koydum yine olmadı. Wpa olunca olmuyor sorun nedir?

Şifre uzun yada kısa olması wpa - hex kodları farklılıklarına neden olur... Aptallıkla alakası yok sadece araştırmanız lazım siz Hex 128 ile kodlarsanız atıyorum wpa 64 şifresi karakteri olarak algılamaya çalışsanızda görmeyecektir... Yani daha ayrıntılı basit anlatımla 6 karakter şifrelemeyi hex olarak kodlarsanız görmez çünkü 9 karakter ister gibi mesela... Şifreyi 1 koymanız şifrenin kodlama mantığına aykırı olduğundan bağlantı hatası yaşayacaksınız...

Yada şöyle örnek vereyim wpa- şifren mesela eab2tq511x gibi 10 karakterden oluşması gerekli sen bunu 1 karakter yaparsan o şifre, şifre olarak kabul edilmeyecektir...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorunu çözdüm aşağıdaki linkten mavericks uyumlu atherosh 9285 kextini indirip kurarsanız normale dönüyor hadi kolay gelsin.
Atheros AR9285 for OS X Mavericks - Wifi/Bluetooth - OSXLatitude Forum

Not:Bu arada bana Türkçe kurallara uymuyorum diye ceza veren sayın moderator Orkun Sekendiz lütfen nerede uymamışım kurallara yazıp özel mesaj gönderirseniz sevinirim.
Yoksa bu forum diktatörlük gibi mi çalışıyor anlamadım. Küçük bir hata da anında mesajla uyarılmadan siteden uzaklaştırılıyorsunuz ve size herhangi bir bilgilendirmede yapılmıyor. Moderatör kafasına göre banlıyor herhalde sinirlendiği kızdığı insanları.

Hayır ne istiyorsunuz yani kimse burada edebiyat öğretmeni değil. İllaki küçük hatalar olur. Amaç yardımcı olup yardım etmek. Böyle yaparak daha sitenize girmeden uzaklaştırıyorsunuz. Bu mesajı çok isteyerek gönderdiğimden değil ama size kızıp bu sorunu yaşayan insanlara yardımcı olmamak yanlış olduğundan gönderiyorum.

Ayrıca mesajımda da gayet net ve düzgün yazdığımı düşünüyorum. Ne yani nokta virgülden mi banladı beni bu arkadaş? Bu yaştan sonra bir de oturup nokta virgül mü çalışalım yani ayıp ya.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı