Çözüldü Mavericks'te BootCamp açma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

humanteka

Hectopat
Arkadaşlar unibeast ile başarılı bir şekilde mavericks kurdum ve her parça sıkıntısız çalışıyor(dvd-rom dahil) Bootcamp asistanını açmaya çalıştığımda "Boot Camp Yardımcısı kullanılamıyor. Bu ayarlama yardımcısını kullanmadan önce bilgisayarınızın Boot ROM firmware’ini güncellemeniz gerekir." hatası alıyorum. Biraz araştırdım ancak sonuç bulamadım.

Bootcamp ne işe yarar önce onu bilmek lazım. Bootcamp orjinal macintoshlarda windows kullanabilmek içindir... Sizin makineniz zaten PC olduğundan ikincil işletim sistemini rahatlıkla kurabileceğinizden bootcamp ile uğraşmanıza gerek yoktur... Daha basitçe ifade edebilmek için Yağmurda bahçe sulamanın anlamı yoktur :D

Bootcamp ne işe yarar önce onu bilmek lazım. Bootcamp orjinal macintoshlarda windows kullanabilmek içindir... Sizin makineniz zaten PC olduğundan ikincil işletim sistemini rahatlıkla kurabileceğinizden bootcamp ile uğraşmanıza gerek yoktur... Daha basitçe ifade edebilmek için Yağmurda bahçe sulamanın anlamı yoktur :D

Tesekkurler cevap icin. Pekisadece mac yuklu olan makinada windows 8 iso dosyasi ile nasil bootable usb drive hazirlayabilirim?

- - - Güncellendi - - -

Windows 8'i dvd den sata diskin ikinci bolumune yukledim ancak pc acilisindaki hangi sistemi baslatmak ostedigim boot ekrani gelmeden direk windows ile basliyo. Sizce nedeni nedir?

Dediginiz gibi yaptim, programa girince sadece windowsu gorsede ben ordan bi mac os ekledim ve acilista mac os mu windows mi diye sordu. Mac os diyince bi bolt ekrani geldi ancak sadece windows surucusu gorunuyodu.(ayrica benim unibeast ile yukledigim boot ekrani degildi o boot ekrani. Heralde kendi yukledi) Acaba benim mac os u yukledikten sonra bi seyi yuklemeyi unutmus olabilir miyim sizce?

Sizin soylediginiz yontemle acilmadi ama ben mavericksi yukledigim usb yi takip onun uzerinden boot edip mavericks surucusunu secince acildi. Hep boylemi acmam gerekiyo yoksa direk hard diskten boot etmem mumkunmu?

- - - Güncellendi - - -

Sorunu tonymacx86.com adresinden indirdigim chimerayi makineye kurarak cozdum.

Sizin soylediginiz yontemle acilmadi ama ben mavericksi yukledigim usb yi takip onun uzerinden boot edip mavericks surucusunu secince acildi. Hep boylemi acmam gerekiyo yoksa direk hard diskten boot etmem mumkunmu?

- - - Güncellendi - - -

Sorunu tonymacx86.com adresinden indirdigim chimerayi makineye kurarak cozdum.
nasil yani ayni sorunu bende var

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı