Çözüldü Mavi Ekran anında sol üstte argümanlar nasıl çıkartılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Çok ilginç bir başlık gibi gelebilir ama Mavi Ekran alındığı zaman WinDbg üzerinde görülen Arg yani Argument değerlerini Mavi Ekran alındığında da görmeyi sağlayan bir ayar var.

Bu ayarın nasıl açıldığını hiç bulamadım.
Bana yardımcı olabilecek biri var mıdır?

Örnek olması açısından bir fotoğraf da ekledim.
İstememin önemli bir sebebi var. Çaresiz kaldığım için çözüm üretmek adına son bir umut olabilir diye istiyorum.

SAVE_20220210_173651.jpg

Çözüm
Selamlar, sorunun çözümü için aşağıdaki yola gerekli değeri eklemek yeterli. Bir ara boş vaktim olursa bunun da rehberini yaparım artık.

1644507062204.png

Buradaki dosya yolunu tek tek bulup parametreyi eklemek yerine aşağıdaki kodu da kullanabilirsiniz. Not defterine bu kodu yazıp .reg uzantısıyla kaydedebilirsiniz. Bu da yine aynı görevi görecektir. Deneyip sonucu bildirirsen sevinirim, ona göre konusunu da oluştururum. :)

[CODE title="Kod"]Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl]
"DisplayParameters"=dword:00000001[/CODE]
Selamlar, sorunun çözümü için aşağıdaki yola gerekli değeri eklemek yeterli. Bir ara boş vaktim olursa bunun da rehberini yaparım artık.

1644507062204.png

Buradaki dosya yolunu tek tek bulup parametreyi eklemek yerine aşağıdaki kodu da kullanabilirsiniz. Not defterine bu kodu yazıp .reg uzantısıyla kaydedebilirsiniz. Bu da yine aynı görevi görecektir. Deneyip sonucu bildirirsen sevinirim, ona göre konusunu da oluştururum. :)

[CODE title="Kod"]Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl]
"DisplayParameters"=dword:00000001[/CODE]

Çözüm
Hocam sen kıymetli bir adamsın, büyük adamsın vesselam. Çok teşekkür ederim, eve geçtigim vakitte deneyeceğim.

Evet hocam çalıştı. Kendi cihazımda deneme yaptım. DCOM taskkill yapınca zaten hata verir cihaz. Ben de o yöntemle hata verdirdim.

IMG_20220210_203655.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı