Mavi Ekran - Driver_Power_State_Failure

Sadaret

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
Windows 8.1 kullanıyorum ve sürekli bu hatayı alıyorum.
Dell inspiron 15 3542 kullanıyorum. Bilgisayarımı açıyorum ve bu hata için bekliyorum resmen. Nvidia Experience, Touchpad hatta Bilgisayar Ayarlarına girerken mouse donuyor kalıyor ve mavi ekran veriyor yeniden başlatılıyor. Yeniden başlatıldığındada wifi ayarları falan bozuluyor yine yeniden başlatmam gerekiyor...
Driverler güncel. Dellin kendi donanım taramasını yaptım hiç sorun çıkmadı...

Buyrun minidumplar. Yardım eden etmeyen herkese çok teşekkür ederim. Acil bir sorun yardım ederseniz sevinirim ama :)

https://onedrive.live.com/?cid=dc213b74dc9ca816&id=DC213B74DC9CA816!107&ithint=folder,.rar&authkey=!AI57iZKx2TXiflo

Son düzenleyen: Moderatör:
Bluetooth sürücün güncel değil sil ve güncelle. Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarının özelliklerine gir ve güç sekmelerindeki tikleri kaldırın.
Uçak moduna bilgisayarı almayın. Gereksiz Dell araçlarını kaldırın.

Teşekkür ederim :) :)

@Murat5038 abi dediklerini yapmadan önce format atmıstım bilgisayara cok bunaldım çünkü bir haftadır neyse aynı sorunlar yine çıktı zaten format attıktan sonra yaptım ve olmustu taki oyuna girene kadar LoL oynuyorum (League of Legends) Nvidia experienceden optimum yaptım ve oyuna girdim baktım her türlü kasıyor ortaya aldım ortada bile kasıyor fps 05 lere kadar düşüyor sonra @imfrezzyguys TeamViewer'den bağlantı fakat yapamadı. Ekran kartı oldugundan süpheleniyorum zahmet olmazsa tekrar bakabilir misiniz?
Yeni minidrump
Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online.

@Murat5038 abi dün oğlen format attım aksama kadar driverleri yükledim bu pcye zaten 4-5 kere format attım hep aynı sorunla karsı karsıyayım Dellin kendı şeyi var F2 den diagnoticmiydi neydi onda taramalardan tam not alıyor ama böyle bir hata söz konusu. Windows 8.1 Update 1 kullanıyorum ve tüm güncellemeler eksiksiz yapılı. @imfrezzyguys yapsa yapsa murat ağabey yapar dedi. bi el atsanız duruma :|

@imfrezzyguys yapsa yapsa Murat ağabey yapar dedi. Bir el atsanız duruma :|
Doğru demişte, dediklerimi doğru yapmayanlara ne yaptığımı dememiş :)

Sen tekrar recovery'den değil, sıfır temiz format at. Forumda 8.1.1 indir onunla format at, eğer zaten oradan indirdi isen formatı at ve sürücüleri Dell'den değil, Dell yazılımlarını da kurma. Dediklerimi harfiyen yaparsan çözülecektir.

@Murat5038 ağabey Burdan indirdim çook onceleri hem yandiskten hem onedriveden indirdim fakat ikisindede çıkartırken winrar dan hata verdi. Winrar 5.10 la çıkardığım halde. Ben de başka bir yerden update 1 buldum orjinal temiz format atttım dun aksam ve tekrar driverleri falan yuklemıstım aynı sorun olustu. Recoveryden atmadım yani formatı :) Dell driverleri yükleme dediğin olay hangisi ağabey? Dell support - driverler kısmında zaten dell araç gereçleri yok Realtek, İntel, Nvidia falan var. Abicim kusura bakma çatpat anlıyorum işte. Yardımcı olursan çok çok minnettar kalacağım :)

@Murat5038 Abi technopattan indirdiğim RTM .rar olarak çıkıyor onun için ben çıkartmaya çalışıyodum yanlışmı yapıyo muşum :( Yok abi internetten ındırıyorum.
http://www.dell.com/support/home/tr/tr/trbsdt1/product-support/servicetag/F5C5312/drivers burdan sırayla indirip sadece 8.1 x64 olanları kuruyorum (Service Tag: F5C5312)
Abi baştan sona sıkıntıları yazayım. Windowsu her defasında temiz bir şekilde kuruyorum. Ondan sonra DELL'in sitesinden driverleri indirip kuruyorum. En son NVidianın sitesinden indirip temiz kurulum yapıyorum. En sonunda da Windows Update den Windows güncelleştirmelerini yapıyorum. Ve eninde sonunda bu hatayı alıyorum. Mesela bilgisayar ayarlarına girerken donuyor kalıyor ve mavi ekran hatası çıkıyor tekrar yeniden başlıyor (WiFİ Bağlantısını kesiyor bunu neden yapıyor anlamadım [WiFİ Kapanmıyor sadece bağlı olan WiFi gorunmuyor]) Tekrar yeniden başlatıyorum ve sadece Google Chrome'ye girebiliyorum...

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları | Technopat Sosyal
Buradakini yaptı isen evet rar'dan çıkarman gerekiyor. Eğer çıkartırken crc hatası alıyorsan dosyayı tam indiremediğinden kaynaklanıyordur. İndirirken IDM gibi araç kullan.
Dell'den birşey indirme diyorum sen oraya uğrama hiç.
Sen dediğim yerden IDM ile indir formatını at, sonra aida64 kur ben sana güncel sürücüleri vereyim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı