Mavi ekran hataları - ndis.sys

Kutluay

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 aydır bilgisayarımda mavi ekran hatası alıyorum. Konu açmadığım forum sitesi kalmadı, Microsoft çözüm üretemedi çok basit çözümler önerdiler.
Bilgisayar kullanırken belirli bir süre sonra Mavi ekran veriyor.
Hata kodu Genellikle :
  • 0x0000003b
  • bazen 0x0000007E de olabiliyor
  • veya 0x0000001b

Online oyun oynarken veya Pes13 veya Age of Empires gibi basit oyunlarda bile verebiliyor bu hatayı.
Bazen açıyorum PC'yi hiç bir işlem yapmasam bile yarım saat gibi bir süre sonra aynı olay tekrarlanıyor.
Açılırken reset atıyor bazen 1-2 defa.
Sistem Özellikleri :
  • Anakart : Asus m4a87td
  • İşlemci AMD : athlon II X4
  • Ekran Kartı : Atı Radeon HD 4670
  • Ram : 10 GB ( 4 slot var 3x2 GBlik Kingston DDR3 1333 var / 1 tane Başka marka var 4 GB )
  • Power : 350 lik var
5 yıldır kullanıyorum PC'yi bu güne kadar hiç böyle bir sorunum olmadı. Ramlar de uyumsuzluk olsa bugüne kadar olurdu diye tahmin ediyorum. 2 farklı teknik servise götürdüm sorunu çözemediler, muhtemelen HDD dediler. Samsung 160 GB vardı WD 500 GB aldım. 2 gün önce bu siteden bakarak BİOS güncelledim. Bu sabah yine bu siteden bakarak ram testi yaptım, ramlar de sağlam. Bu sabahta açılırken siyah ekranda Windows'u normal başlat Windows bazı dosyalar hatalı diyor. Şimdi format atacağım, hiç bir güncelleme yüklemeden kullanmayı deneyeceğim.

Çözüm önerisi bekliyorum lütfen.
Yarımcı olabilecek bir arkadaş var mı bana ?

Kod:
*** STOP: 0x1000007e (0xffffffffc0000005, 0xfffff80002acc5f3, 0xfffff88007688a28,
0xfffff88007688280)

*** ndis.sys - Address 0xfffff880014b0e64 base at 0xfffff88001476000 DateStamp
0x4ce79392

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Ekran kartı alacağım muhtemelen yeni bir tane.
Bana 200 üst limitli bir ekran kartı önerebilir misiniz?
Bu yazmış olduğum sisteme uygun bir ekran kartı olursa minnet duyarım.

HDtune sonuçlarını da hemen yüklüyorum.

Gece açık bıraktım, yeni bir mavi ekran hatası vermiş.

Download 061514-15615-01.rar

16-Haziran-2014_11-16.png

Yeni bir ekran kartı taktım Saphire r7 240 2Gb 128 bit format attım güncellemeleri yükledim 10 dakika sûrmedi donma yaptı ardından mavi ekran 0x0000007E hatası aldım açılırken üst üste reset attı ve Windows onarmayı açtı işlem bitince ekran kartını okumadığı için yeniden yükledim. Yani özetle sorun devam ediyor. Bugün teknik servise goturdum net olarak Ekran kartı bozuk dedi zaten testi geçemedi ama hala sorun yaşıyorum daha ne yapmalıyım. Denemediğim çözüm kalmadı son verdiği Mavi ekranı upload yapsam okuyabilir misiniz Murat bey ?

Teknik servisteki arkadaşlar eski kart için bozuk dediler, bunu önerince ben de aldım
sorun çıkmayacağını söylediler.
Download Mavi .rar

Anlamadığım konu üzerine hiç bir işlem yapmadan. Ortada hiç bir şey yokken nasıl böyle bir hata alıyorum?

Sorun gerçekten Nvidia ile düzelecekse yarın gidip değiştireceğim kartı, artık illallah ettim şu mavi ekran yüzünden. Bu sefer de olmazsa vazgeçeceğim artık.
Tüketti beni bu hata 2-3 haftadır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı