Mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

ilhami Yeşil

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Uzun zamandır PC de bir sorun tarzı bir şey var ama ne olduğunu kestiremiyorum.
Son zamanlarda hata vermeye falan başladı oyunlardan falan atıyor bazen ekran kartı kullanımı %100 oluyor.
Anlayan arkadaşlar yardım edebilir mi acaba yoksa sistemi yenileyeceğim yoksa.
Diğer hatayı volarantta alıyorum.
Mavi ekranı da ordan aldım.
Uzun zamandır PC de bir sorun tarzı bir şey var ama ne olduğunu kestiremiyorum.
Son zamanlarda hata vermeye falan başladı oyunlardan falan atıyor bazen ekran kartı kullanımı %100 oluyor.
Anlayan arkadaşlar yardım edebilir mi acaba yoksa sistemi yenileyeceğim yoksa.
Diğer hatayı volarantta alıyorum.
Mavi ekranı da ordan aldım.
Hatayı volarantta aldım ondan sonra mavi ekran aldım.

Dosya Ekleri

• 20210219_210613.jpg
    20210219_210613.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 34
  • 20210219_210710.jpg
    20210219_210710.jpg
    120,9 KB · Görüntüleme: 33

Şimdi bir düşünelim. Valorant'ta hata almışsınız ve Valorant oynarken normal olarak RAM kullanımı artar. RAM'deki arızalı kısma kadar sistemi kullanabilirsiniz ama RAM tüketimi arttıkça o arızalı kısma yaklaşırsınız ve o kısma gelince işletim sistemi çöker. Aldığınız mavi ekranın hata kodu MEMORY_MANAGEMENT olarak geliyor ki bu hata XMP açık olduğunda ya da RAM arızalı olduğunda gerçekleşir.

Çözüme gelecek olursak BIOS'ta XMP profili açıksa ya da overclock işlemi yapıldıysa geri alın ve daha sonra aşağıdaki rehbere göre Memtest86 testi uygulayın. Sonuçların fotoğrafını da paylaşmayı unutmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi bir düşünelim. Valorant'ta hata almışsınız ve Valorant oynarken normal olarak RAM kullanımı artar. RAM'deki arızalı kısma kadar sistemi kullanabilirsiniz ama RAM tüketimi arttıkça o arızalı kısma yaklaşırsınız ve o kısma gelince işletim sistemi çöker. Aldığınız mavi ekranın hata kodu MEMORY_MANAGEMENT olarak geliyor ki bu hata XMP açık olduğunda ya da RAM arızalı olduğunda gerçekleşir.

Çözüme gelecek olursak BIOS'ta XMP profili açıksa ya da overclock işlemi yapıldıysa geri alın ve daha sonra aşağıdaki rehbere göre Memtest86 testi uygulayın. Sonuçların fotoğrafını da paylaşmayı unutmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

şundan kaynaklı olabilir mi acaba mesela benim ram 3200 mhz ben 3466 yaptım bunu xpm ile

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı