Mavi ekran hatalarının ardından format attıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

celalalfa

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB CORSAİR 3000MHZ VENGEANCE
SSD veya HDD modeli
240 GB ADATA SSD
Ekran kartı
RX6600
Anakart
B450
İşlemci
RYZEN 5 3600
Merhaba, konu uzun, 1 hafta önce mavi ekran yedim IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL kodu ile, ardından DDU işlemi yapıp driverları yeniledim, bu sefer de UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP kodu ile mavi ekran yaşamaya devam edince format attım, format atılırken de yaşadım bir kere, şu an ise PC kendi kendine donup reset atıyor, formattan dolayı 2 adet dump dosyam kaldı, bana bu dosya içeriğini açıklar mısınız?
Minidumps

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskte sorun görünmüyor.

Sağ olun hocam 1 hafta içerisinde sorunu yaşamazsam konuyu kapatacağım yardımın ve çaban için teşekkür ederim. Sorun olursa bu konu altına yazacağım.

Diskte sorun görünmüyor.

Hocam dediklerini yaptım 1 gün yemedim ama PC'yi açık bırakıyorum denemek için gene denediğimde PC yeniden başlatılmış haldeydi bugün Windows klasörüne girince baktım yeni dosya oluşmuş adı minidump değil mini dumps 16.49 da eklenen dosya şu Minidumps

Diskte sorun görünmüyor.
Yani pc açık kalınca yiyorum bu sorunu bugün 13 gibi açtım 16.49 da hata yemiş şimdi gördüm

Son düzenleme:
BIOS'ta XMP profilleri kapatıp deneyin. Sorun devam ederse RAM testi yapıp sonucu bildirin.

BIOS'ta XMP profilleri kapatıp deneyin. Sorun devam ederse RAM testi yapıp sonucu bildirin.

Profili hataları yemeden önce açıktı şu an kapalı ramtest sorunsuz çıktı 5-6 gün önce 2.30 saat sürmüştü

maçı izlerken az önce bir daha yaşadım

İşlemci testi yapın. :)

İşlemci testi yapın. :)

rehberde ki hangi testi yapacağım

2024-11-03_19-55-21.png

Bunu yapın hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı