Mavi ekran hatası 0x00000101

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aslan29

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorunum şu, herhangi bir oyunu oynarken mavi ekran hatası alıyorum. Hata kodu şu: Stop 0x00000101
"Collecting data for crash dump initializing disk for crash dump" sorun nereden kaynaklaniyor olabilir? Biostan ekran kartına kadar hepsini güncelledim sorun devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan mobilim, biraz karışık olabilir kusura bakma.
  • Anakart Asus p9x79,
  • İşlemci İntel lga 2011 socket i7 3820k,
  • Ramlerim 4'er gb'dan 12 gb hyper x performans rami,
  • Ekran kartı Sapphire R9 270 x,
  • Kasa Thermaltake psu gücü 750 watt.

Arkadaşlar bu arızadan başına gelen varsa bir yardım etsin lütfen.

Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal
Dosyaları paylaşın. Boş yere tahmin üretmeyin.

Aynısı bana da oluyor, ben de 0'dan 100'e doğru doluyor. Ama bu oyun oynarken değil sosyal paylaşım sitesindeyken de bazen bilgisayar boştayken de oluyor. Bu aralar yapmıyor ama nedeni ve ya çözümü var mı?

İşte daha demin bir daha mavi ekran verdi. Siteden çıktım ve masaüstüne geldim, 0'dan 100'e kadar doldu ve pc kapandı. Sonra bilgisayarı güvenli modda başlattım. Lütfen şu soruna çözüm bulun. Recep Abi sende bir yardım et lütfen sıkıldım artık şu hatayı almaktan.
Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal
Sizde yeni konu açıp dosyaları paylaşın. Açtığında beni etiketle bakarım.

@Silinen üye Hocam sana kesin çözümü yazayım aynı olay benimde başıma geldi ne konular açtım ne forumlar dolaştım kimse derdime derman olamadı. Mavi ekran hatalarının %90'ı ramden kaynaklanır hocam bunu unutmayınız. Sisteminizde overclock varsa kapatınız. Muhtemelen probleminiz ramin overclock yapılmasındandır. Eğer raminiz 1866 - 2133 mhz civarıysa anakarttan özellikle kontrol ediniz.

Ramlerinizi XMP profili aktifleştirerek ve 1.65 volt vererek kullanınız. Anakartınız ramlere oto overclock uyguladıysa xmp profilini aktif etmiyor, bu yüzden sıkıntılarla karşılaşılabiliyor. Aynı sorun benimde başıma geldi 1866mhz kingston hyperx beast ram kullanmaktaydım. Msi oc genie'yi devreye soktuğumda rami xmp profile almıyordu. Bu yüzden mavi ekran hatası alıyordum 2-3 günde bir oyun oynarken.

Aynı sorunun bir değişiği bende var. Bilgisayarı açtığımda steam, eset gibi programları direkt çalıştırıyorum. Hafiften kasıyor pc daha sonra youtube, facebook gibi siteleri açtığımda pc tamamen donuyor ve en az 3-4 dakika sürüyor. Bazen de 1-2 dakika bekleyip mavi ekran veriyor ve 0'dan 100'e kadar sayıyor. Oyun oynarken olmadı hiç. Bana da bir yardım ederseniz sevinirim :)

aynı olay benimde başıma geldi ne konular açtım ne forumlar dolaştım kimse derdime derman olamadı. Mavi ekran hatalarının %90'ı ramden kaynaklanır hocam bunu unutmayınız.
İstediğin kadar forum yer dolaş bilmeyen yerlere sorarsan cevap alamazsın tabi.

Burada dosya istenmiş verememişsin.
Windows 8 Pro Mavi Ekran Sorunu | Technopat Sosyal

Burada başlığı yanlış açıp dosya vermişsin cevap alamamışsın.
Windows 8.1 Pro Kırmızı Ekran Sorunu | Technopat Sosyal

Cevap verilmeden nasıl çözemediler diyorsun?

Konuya yöneticilerden birini davet etse idin çözülürdü. Ayrıca her mavi ekran ramden kaynaklanmaz. Hepsinin ayrı çözüm mevcut.

Bana da bir yardım ederseniz sevinirim
İstenilen dosyaları yeni konu açıp paylaşın.

@Murat5038 sayın yöneticim yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Ben konuyu açtım dosya istediler. Upload kurallarını bilmediğim için yerli site kullandım diye dosyalarımı sildiler ve benim üyeliğime 1 ay ceza verdiler.

Diğer bir konuda zaten dosyalarımı verdim. Forumlarda gezdim derdime derman bulamadım derken (Dikkat ettiyseniz eğer ne forumlar dolaştım diyorum ! ve diğer forumların hepsinde de dump dosyalarını upload edip yolladım !) burayı da kastetmiyorum ayrıca. Aynı konuyu 2-3 forumda daha açtım ve herkes zırvaladı.

Abuk sabuk cevaplar verdiler saçma sapan önerilerde bulundular işlerden anlamayanlar !!! Ve ben arkadaşa zaten sorunun %90 ihtimalle nasıl çözüleceğini ve nerden kaynaklandığını söyledim. Bu tür sorunlar genelde o.c veya ram sıkıntısından kaynaklanır !

@Murat5038 sayın yöneticim yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.
Yanlış olan yer neresi?

Ben konuyu açtım dosya istediler. Upload kurallarını bilmediğim için yerli site kullandım diye dosyalarımı sildiler ve benim üyeliğime 1 ay ceza verdiler.
Bunu açıkca yazıp belirtebilirdin yukarıda.

Forumlarda gezdim derdime derman bulamadım derken(Dikkat ettiyseniz eğer ne forumlar dolaştım diyorum ! ve diğer forumların hepsinde de dump dosyalarını upload edip yolladım !) burayıda kastetmiyorum ayrıca.
Bende zaten tek burası için demedim diğer forumlarda anlayan olmayacağını bildirmiştim.

Ve ben arkadaşa zaten sorunun %90 ihtimalle nasıl çözüleceğini ve nerden kaynaklandığını söyledim.
Öyle bir ihtimal yok.

Bu tür sorunlar genelde o.c veya ram sıkıntısından kaynaklanır !
Genelleme yapılamaz.

Bende ceza almışım yanlış birsey yazdıysam affola, o yüzden dönemedim cevaplarınıza. Geçen gün bilgisayarımi götürdüm bir servise bütün parçalara baktılar sorun yok, ramleri de değiştim yok olmuyor ne belaymiş yav. Windows olay görüntüleyiciye girdim orada kernel power 41 (63) hatası var. Bu konu hakkında bilgisi Olan var mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı