Mavi ekran hatası nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 10

Alperen1231

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1U4KeGs-LOAVm8lu-qhsYpPMZN4L6xPGt?usp=sharing
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
samsung ssd 1tb
Ekran kartı
1660 super
Anakart
B450M-DRAGON
İşlemci
ryzen 5 2600x
WinDbg var baktım ama tam anlamadım nasıl çözebileceğimi.

3-4 tane daha yiyorum ama onlar minidump dosyasına kayıt olmuyor.

Hatta daha yeni SSD değiştirdim BIOS güncel ama mavi ekran verince BIOS'da kalıyor bilgisayarı 3 4 kere açıp kapayınca açılıyor.

Son düzenleme:
Mavi ekranın resmini gönderbilir misiniz? Orada yazıyor genelde sorunun sebebi.

Resim çekmedim ama minidump dosyası var zaten.

QVO serisi günlük kullanım için uygun değil. Farklı bir SATA portuna tak, SATA kablosunu da değiştir.

Yüzde yüz SSD alakalımı.

QVO serisi günlük kullanım için uygun değil. Farklı bir SATA portuna tak, SATA kablosunu da değiştir.

SATA 2 mi 3'e mi takayım 1. SATA portunda şu an. Aralarında fark var mı?

Son düzenleme:
Resim çekmedim ama minidump dosyası var zaten.

Yüzde yüz SSD alakalımı.

SATA 2 mi 3'e mi takayım 1. SATA portunda şu an. Aralarında fark var mı?

İstediğin porta takabilirsin. Sistemde olan depolama aygıtları nedir? Sadece SSD mi var?

Son düzenleme:
Ne zaman sorun vereceği belli olmaz, diskin sorunlu bunun bilincinde kullan biilgisayarı.

Onceden WinDbg'den bakmistim disk arzali gosteriyordu diski degistirdim ama baska hata kodu vermeye basladi WinDbg'den baktigimda diskle alakali bir şey goremedim.

Onceden WinDbg'den bakmistim disk arzali gosteriyordu diski degistirdim ama baska hata kodu vermeye basladi WinDbg'den baktigimda diskle alakali bir şey goremedim.

Şu an Memtest86'dan tarama yapiyorum.

Memtest86 da bir sorun çıkmadı.

Son düzenleme:

Memtest86 da bir sorun çıkmadı.

Diskin problemli hocam, farklı bir diske Windows kurup bu diski sistemden sökün. Bir süre test gerçekleştirin, dediğim gibi olduğunu anlarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı