Mavi Ekran Hatası: ntoskrnl.exe dxgkrnl.sys avgSP.sys

İşletim sistemi
Windows 10

t4r1k58

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar
Sistemim yeni sayılır. Topladığım günden beri ne zaman mavi ekran hatası vereceği belli olmuyor. Sürekli farklı zamanlarda mavi ekran hatalarıyla karşılaşıyorum. Forumda birçok konuyu araştırdım inceledim fakat nokta atışı çözüm bulamadım. Mini dump dosyası ilk başlarda oluşmuyordu, yine forumda paylaşılan bir yöntemle oluşmasını sağladım. Son 3 mini dump dosyasınıda ekliyorum. Hatayı GameLoop Emülatörde PUBG Mobile oynarken alıyorum genelde. Ve her seferinde farklı farklı kodlarla mavi ekrana düşüyor. Donanım zorlama testlerinde hatayla karşılaşmıyorum. Keşke karşılaşsam garantisizse değiştireceğim garantiliyse servisine göndereceğim ama testlerde sorun çıkmıyor. Son Mavi ekran hatasını incelediğimde "avgSP.sys" gördüm. AVG antivirüsü Kaldıracağım. Bugün emülatörde oyun oynarken bilgisayar tamamen kilitlendi, klavye mouse CTRL+alt+Del dahi işlemedi fakat HDD LED'i kasa üzerinden yanıp söndüğü için bekledim ve sonradan mavi ekran geldi "dxgkrnl.sys" ile ilgili bir hata verdi. Biraz araştırıp konu açmaya karar verdim artık. Denediğim yöntemleri aşağıda sıralıyorum.

Sistem özellikleri;
Anakart: ASUS TUF Gaming Z490- Plus (Sıfır 1 Aylık)
RAM: XPG RGB D60G DDR4 3200MHz 8x2 Kit (Sıfır 1 Aylık)
HDD: Samsung 970 Evo 1 TB NVMe (Sıfır 1 Aylık)
CPU: i5 10600KF 4.1GHz (Sıfır 1 Aylık)
Ekran Kartı: GTX 1060 6 GB ASUS Turbo (2 Yıllık Eski Sistemden Kalan)
PSU: Everest ETX-750 Watt 80 Plus (2 Yıllık Eski Sistemden Kalan)

Denediğim Yöntemler;
1- İşletim sisteminden şüphelenip Güncel 20H2 ISO indirip temiz format attım.
2- AIDA64, MSI Afterburner, ASUS AI Suite 3, EZ Update Gibi Anakartın Kendi Yazılımlarını Şüphelenip Kaldırdım.
3- Depolama amaçlı kullandığım mekanik disklerin bağlantısı kesdim.
4- İkinci monitörü "Display to VGA" çeviriciyle kullanıyorum. Çeviriciden şüphelenip bağlantısını kestim bir süre.
5- USB Rampage Gaming kulaklıkdan şüphelenip bir süre kullanmadım. Yine hatayla karşılaştım.
6- Everest Rampage klavye mouse setten şüphelenip çıkardım, emanet buldum aldım bir süre kullandım fakat yine hata verdi.
7- Power Supply'den şüphelenip söküp, esnaf arkadaşın iş yerinde PSU tester ile test ettim. Voltajlar stabil sorun yok.
8- BIOS XMP 1 - 2 Denedim. OC Tuneri Kapattım Restore Defaults Yapıp Denedim Sorun Devam Etti. (Varsayılan olarak RAM'ler 2666 MHz'de çalışıyor. XMP açarak 3200 MHz Kendi Değerlerinde kullanmak istemiştim.)
9- XMP Açıkken ve Kapalıyken Windows Bellek Tanılama Testi Çalıştırdım. Her ikisinde de Testi geçti Sorun Bulunamadı.
10- OCCT Programı ile stabilite testi çalıştırdım farklı farklı zamanlarda. Bazen 10 Dakika Bazen Yarım Saat hiç Birinde Sorun Bulunmadı. ( Eski bilgisayarımda OC Yaparken Stabiliteyi bu programla test ederdim. CPU Burner hata vermese bile bu program işlemcinin işlem yapabilme yeteneğini test ettiği için hata gösterebiliyordu. Bu Nedenle Programa Güveniyorum.)
11- Ekran Kartı FurMark'tan Geçiyor. GPU sebebiyle hataya düşmüyor. VRAM'lerde sorun olabileceğini düşündüğüm için GTA 5 Sabahtan akşama kadar açık bıraktım Team Viewer'le gün İçinde bağlanıp kontroller Yaptım.
12- CPU Burner ve GPU Burner Aynı anda çalıştırarak PSU yük testine soktum zorladım hataya düşmedi.
13- HD Tune ile NVMe diske bad sector taraması, read write testi yaptım sorun yok okuma yazması yeterli. (Healt sekmesi boş geliyor normal disklerde healt kısmında veri oluyordu.)

Aklıma gelen her şeyi denedim. Meslek olarak da bilişimciyim ama kendi söküğümüzü dikemedik

Mini Dump Dosyaları

Gameloop kaldır.

Ekran kartı sürücünü güncelle. Eğer güncellemeyi bilmiyorsan belirt yardım ederim.

Ekran kartına veye başka bir şeye overclock yaptıysanız geri çekin.

Gameloop kaldır.

Ekran kartı sürücünü güncelle. Eğer güncellemeyi bilmiyorsan belirt yardım ederim.

Ekran kartına veye başka bir şeye overclock yaptıysanız geri çekin.
"Gameloop kaldır" cümlesinde çözüm göremiyorum.

"Ekran kartı sürücünü güncelle. Eğer güncellemeyi bilmiyorsan belirt yardım ederim." cümlesini okumadım varsayıyorum. Denediğim yöntemleri okumamışsınız belli. Okusaydınız bilgi sahibi olduğumun farkına varırdınız.

"Ekran kartına veye başka bir şeye overclock yaptıysanız geri çekin." Hiçbişeyde overlock yok.

Minidump dosyalarını tekrar okuyacağım. Kodlarıyla sana bizzat ben anlatacağım o zaman.

Çoğu şeyi denemişsiniz. Çok güzel bir şey yapmışsınız.

Ekran kartı sürücüsü dememim sebebi "dxgrnkl.sys" hatasıdır. Bu hata ekran kartı sürücüsü olarak geçiyor ve biliyorum. Bu yüzden güncelle dedim. Zaten bilmiyorsan yardım edeyim dedim. Seni küçümseyecek şekilde davranmadım. Lütfen anlayışla karşılayın.

"aow_drv_x64.sys" hatası gözüme çarptı. Bu "sys" hatası Gameloopa işaret ediyor.

Bu konuyu incele.

Şu an BIOS sürümün güncel. Başka bulabildiğim hata yok. Bir süreliğine Gameloop kaldırın.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Son düzenleme:
Gameloop kaldırmama gerek yok. Kullanmadığım zaman zaten hata vermiyor. Gündelik kullanımda sorun yok. Ekran kartı driverleri herdaim güncel. Cyberpunk çıktığından beri 2 keremi 3 keremi ne güncelleme geldi. Herhalde hatasıyla mavi ekranıyla kabullenip kullanmaya devam edeceğiz... Diğer konuya gelince olur yanlış anlaşılmalar... İnceleme için Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…