Merhaba, sistem özelliklerini konuya ekliyorum. Ayrıca PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 80 white 600watt.
Windows 10 temiz kurulum ile sorunu çözerim diye düşündüğüm için diğer minidump dosyalarımı kaybettim. Şu anda 2 adet minidump paylaşacağım ancak daha önceden de hata kodu ve açıklaması hep konu başlığındaki gibiydi toplamda 15-20 kez bu hatayı aldım. Hata büyük çoğunlukla oyun oynarken yaşanıyor ancak birkaç kez sadece Chrome açıkken hafif yükte de almıştım. MSI Afterburner ile izlenebilecek her şeyi açarak oyun oynama denemeleri yapıyorum. Hata kendini FPS'nin birden 2'ye 3'e düşmesiyle belli ediyor bazen bu şekilde 30-40 saniye kaldıktan sonra bazen de 3 saniye sonra mavi ekran gelip sistem yeniden başlıyor. Birçok oyunda denedim, oyun kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. FPS'nin bu denli düşerken Afterburner göstergelerinde ekran kartı güç değerinin birden düştüğünü gördüm. Sistemi zorlamak için oyunları Ultra'da oynuyorum GTX1080 ortalama 140watt ila 180watt arasında güç kullanıyor. Ancak bu FPS düşmesi yaşandığında 20-30Watt'a kadar düşüyor. Sistem neredeyse kilitleniyor, Alt+Tab yapabilsem bile Windows'u yeniden başlat komutu veremiyorum, takılıyor. Bu esnada sistem sıcaklıkları normal düzeyde seyrediyor, fanların agresifliğini arttırdım. Battlefield 5 ve The Witcher 3 1080p Ultra ayarlarda GPU maksimum 76 derece, işlemci de 70 dereceyi gördü.
Ben bu sorunlar sonucunda problemin güç kaynağı olabileceğini düşündüm. Hatayı almadan önce durduk yerde yaşanan ekran kartı güç dalgalanmaları aklıma bunu getirdi, sizlere de sormak istedim. Tabii problem ekran kartı kaynaklı da olabilir ancak umarım değildir.
Sistem 5 yıllık, 4 yıldır sorunsuz kullanmaktaydım, geçen yaz başlamıştı bu sorun başladıktan bir iki gün sonra üniversiteye gidecektim masaüstünü götüremedim, o yüzden şimdi detaylı uğraşmayı düşünüyorum.
Minidump dosyaları Google Drive linki olarak paylaşıyorum, fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Bir minidump dosyası bugünden diğeri de şubat tatilinde 1-2 gün kullanma fırsatım olmuştu masaüstünü, oradan kalan minidump dosyası.
İlgili Microsoft makalesi:
Bug Check 0x116 VIDEO_TDR_FAILURE - Windows drivers