VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

yusuf alkas

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1J-oAyTHO74eSkuDzCwWb9e2ziiMCEeFY/view?usp=sharing
RAM
12GB CRUCIAL 2133 MHz 8+4
SSD veya HDD modeli
Crucial bx500 Seagate st1000dm003-1sb102
Ekran kartı
Asus Phoenix GTX1050TI
Anakart
Asus H110m-d
İşlemci
Intel Core i5 6402p
Discord'da bir arkadaşın yayınını izlerken ansızın mavi ekran hatasını yedim, kendi bilgi yeterliliğimi kullanıp sorunu çözmeye çalıştım, güvenli moddan sürücüyü silip tekrar en yeni sürücüyü kurdum. Bir müddet daha (2-3 saat kadar) kullandıktan sonra (boşta oyuna girmedim) arkadaşlar LoL vs. girdik. Oyun başladıktan 10 saniye sonra yine aynı hatayı aldım ve bu sefer ekran kartını devre dışı bırakıp foruma geldim, umarım yardımcı olursunuz. Windows Update güncel durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp son sürümü kur.
denedim hocam. 3 kere sürücüleri temizleyip son sürücüyü yükledim. Çakışma var gibi duruyor, GPU Tweak III programından şüphelendim çünkü düzeltmeye çalışırken yaşadığım çökmelerden birisinde GPU Tweak III ü çalıştırdıktan birkaç dakika sonra mavi ekran hatası aldım. Programı silip ekran kartım ile tam destekli GPU Tweak II ye geri döndüm. Şimdilik sorun yok gibi duruyor ancak Minidump kesin bilgi en iyisi olacaktır. GPU Tweak III'ü de uzun süredir kullanıyorum. Sabah Nvidia sürücü güncellemesi işaretini sağ altta görmüştüm ancak yüklemedim. Muhtemelen günün ilerleyen saatlerinde otomatik bir şekilde sürücüyü kurdu ve yüklenilen son sürücü de GPU Tweak III ile çakışıyor. Çok hakim birisi değilim yanlışım olabilir bu yüzden minidump çok yardım sağlar.

Denedim hocam. 3 kere sürücüleri temizleyip son sürücüyü yükledim. Çakışma var gibi duruyor, GPU Tweak III programından şüphelendim çünkü düzeltmeye çalışırken yaşadığım çökmelerden birisinde GPU Tweak III ü çalıştırdıktan birkaç dakika sonra mavi ekran hatası aldım. Programı silip ekran kartım ile tam destekli GPU Tweak II ye geri döndüm. Şimdilik sorun yok gibi duruyor ancak Minidump kesin bilgi en iyisi olacaktır. GPU Tweak III'ü de uzun süredir kullanıyorum. Sabah NVIDIA sürücü güncellemesi işaretini sağ altta görmüştüm ancak yüklemedim. Muhtemelen günün ilerleyen saatlerinde otomatik bir şekilde sürücüyü kurdu ve yüklenilen son sürücü de GPU Tweak III ile çakışıyor. Çok hakim birisi değilim yanlışım olabilir bu yüzden minidump çok yardım sağlar.

Bütün 3. parti uygulamaları kaldır. Sorunun sebebi ekran kartı sürücüsü. Güvenli modda DDU ile driverini kaldırıp son sürümü kur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı