Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: Ryzen 7 570x / Asrock B450M Pro4 / HyperX Fury 2x8 3600Mhz Cl16 OC / Deepcool AK400 / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / Lian Li A3
Minidump dosyasını yukarıya bıraktım, bugün 2 kere art arda ve 2 3 saat sonra tekrar mavi ekran verdi. Sorun neden kaynaklanıyor?

Lütfen bu işi sadece Blue Screen Viewer vb. uygulamalar ile bakıp internetten hata kodunu araştıracaksanız yapmayın. Yanlış bilgilendirme oluyor sonra. Burada zaten biz yardımcı oluyoruz. Yani yanlış anlamayın fakat bu işler hemen olacak işler değil.

Konudan bağımsız. Windbg programını kullanıyorum. Burada Windows'un hangi sürmünü vs. kullandığını görüyorum ama BIOS'un sürümünü nereden görüyorsunuz? Ben bulamadım öyle bir bilgiyi.
Windbg 'de ekran kartına ve BIOS'a nerden suç attınız anlatırmısınız kaçırdığımız bir yer varsa öğrenelim birlikte.

Konudan bağımsız. Windbg programını kullanıyorum. Burada Windows'un hangi sürmünü vs. kullandığını görüyorum ama BIOS'un sürümünü nereden görüyorsunuz? Ben bulamadım öyle bir bilgiyi.
!sysinfo machineid kısmında anakart ve BIOS sürümü yazar. Emin olun önünüzde epey uzun bir yol var. Bu yolda başarılar dilerim.

Lütfen bu işi sadece Blue Screen Viewer vb. uygulamalar ile bakıp internetten hata kodunu araştıracaksanız yapmayın. Yanlış bilgilendirme oluyor sonra. Burada zaten biz yardımcı oluyoruz. Yani yanlış anlamayın fakat bu işler hemen olacak işler değil.
Bu bilgileri senin gibi doğuştan öğrenmediğim için özür dilerim. Kendimi denemek için bu gibi konularda araştırıp çözüm bulmaya çalışıyorum. Verdiğim bilgi yanlış veya doğru olabilir. Alt tarafı ekran kartı sürücüsünü kurmasını ve BIOS güncellemesini söyledim. Çok uğraştırıcak veya tamamen olayı yokuşa sürücek bir şey söylemedim.

Normalde öyle fazla mavi ekran vermiyor ama bugün art arda 2 tane verdi. Tüm gece boyunca arkadaşlarla oyun oynadım yine mavi ekran almadım. Isıdan kaynaklı olabilir mi diyeceğim sıvı soğutma kullanıyorum. Overclock kapayınca mavi ekran vermiyor ancak overclock olmadan doğru düzgün oyunda oynayamıyorum.

Normalde öyle fazla mavi ekran vermiyor ama bugün art arda 2 tane verdi. Tüm gece boyunca arkadaşlarla oyun oynadım yine mavi ekran almadım. Isıdan kaynaklı olabilir mi diyeceğim sıvı soğutma kullanıyorum. Overclock kapayınca mavi ekran vermiyor ancak Overclock olmadan doğru düzgün oyunda oynayamıyorum.

Dediğim gibi yaptığınız Overclock ile ilgili sorununuz. Yukarıda da belirttim. Bence Overclock yapmaktan vazgeçin.

Bu bilgileri senin gibi doğuştan öğrenmediğim için özür dilerim. Kendimi denemek için bu gibi konularda araştırıp çözüm bulmaya çalışıyorum. Verdiğim bilgi yanlış veya doğru olabilir. Alt tarafı ekran kartı sürücüsünü kurmasını ve BIOS güncellemesini söyledim. Çok uğraştırıcak veya tamamen olayı yokuşa sürücek bir şey söylemedim.

Burada kimse doğuştan öğrenmedi. Beni bilen bilir. Ben daha bu işi 1 aydır profesyonelce yapmaya çalışıyorum ki zaten birçok kişinin hatasını çözüyorum. 23 En iyi cevabın 5 tanesi mavi ekran hataları olmalı. Size bir ipucu vereyim. Kendinizi geliştirmeden yazmayın. Nasıl geliştireceğim diye soruyorsanız açın WinDBG Preview uygulamasını ve. HH komudunu yazın. Size yardım penceresini açar ve tüm komutlar ile ilgili makaleler yer alır. Burada öğrenerek yardımcı olmaya çalışmanız herkesin yararına olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı