Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Monarque

Femtopat
Daha fazla  
Mavi ekran alıyorum Memtest86 yaptım herhangi bir sorun gözükmedi. Normal kullanımda, oyunda, internette gezinirken veriyor.
Sistemim.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450 Aorus Elite (BIOS son sürüm güncel)
Adata XPG Gammix D30 8x2 3200 MHz.
MSI Ventus GP 2070.
SanDisk 480 GB SATA SSD.
Cooler Master MWE 650W 80+ Bronze V2 PSU.
Stress test yapıldı, hiçbir hata yok. Sistem yük altında 60 dereceyi geçmiyor.

Dump dosyaları: dump hata.rar

AMD Ryzen Master kaldırınız.
Memtest86 ile bellek testi yapınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosyalar düzgün oluşmamış. %100 olduğu zaman kapatınız.
CfossSpeed programını kaldırınız.

1. cFos programını kaldırın.
  2. MSI'a ait harici tüm yazılımları kaldırın.
  3. RyzenMaster'ı kaldırın.
  4. B450 AORUS ELITE anakartınız için AMD Chipset Driver'ı kurun. ( Windows versiyon 2004 için olanı. )

5. BIOS'unuzu F52 sürümünden F60c sürümüne yükseltin. (Anakartınızın marka model bilgisini doğruladıktan sonra işlemi yapın.)
  6. ASUS'a ait mekanik klavyenizin harici yazılımını kaldırın.
  7. Son olarak NVIDIA'ya ait ekran kartı mı kullanıyorsunuz?
Dosyalar düzgün oluşmamış. %100 olduğu zaman kapatınız.
Dosyalarda sorun yok, senin bilgisayarındaki sembollerin yüklenmemiş.

Son düzenleme:
Semboller genelde dosya bozuk oluşunca yüklenmiyor bende.

1. Cfos programını kaldırın.
  2. MSI'a ait harici tüm yazılımları kaldırın.
  3. Ryzenmaster'ı kaldırın.
  4. B450 Aorus Elite anakartınız için AMD chipset Driver'ı kurun. ( Windows versiyon 2004 için olanı. )
  5. BIOS'unuzu F52 sürümünden F60C sürümüne yükseltin. (Anakartınızın marka model bilgisini doğruladıktan sonra işlemi yapın.)
  6. ASUS'a ait mekanik klavyenizin harici yazılımını kaldırın.
  7. Son olarak NVIDIA'ya ait ekran kartı mı kullanıyorsunuz?

Dosyalarda sorun yok, senin bilgisayarındaki sembollerin yüklenmemiş.

Evet NVIDIA ait ekran kartı kullanıyorum başka önerebileceginiz çözüm var mıdır?

Yukarıda yazdıklarımın tamamını uygulayın ve durumu bir süre gözlemleyin. Eğer hata alırsanız yeni oluşan minidump dosyasını paylaşın.

Ek olarak NVIDIA'ya ait ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel WHQL sürüm yükleyin.

Yukarıda yazdıklarımın tamamını uygulayın ve durumu bir süre gözlemleyin. Eğer hata alırsanız yeni oluşan minidump dosyasını paylaşın.

Ek olarak NVIDIA'ya ait ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel WHQL sürüm yükleyin.

İyi günler dediklerinizi harfiyen tek tek uyguladım fakat hala mavi ekran hatası almaya devam ediyorum. Yeni minidump dosyalarımı paylaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

MemTest86 testini tekrarlayıp sonuçlarının görselini bizimle paylaşır mısınız? HDSentinel ile disk sağlığını, HDtune ile qucik scan kapalı şekilde error scan sonucunu da paylaşın.

Ağ kartınıza ait sürücüyü kurup güncelleyin.

Ayrıca Gigabyte F60c güncellemesini geri çekti, anakartınızın sitesini takipte kalın ve yeni yayınlanacak BIOS versiyonunu kurun mutlaka.

İyi akşamlar biraz geç oldu geri dönmem kusura bakmayın. Sanırım sorunu çözmüş bulunmaktayım. Anakartın BIOS sürümünü F60C güncellemesinden F40 sürümüne düşürdüm. Araştırmalarıma göre diğer güncellemelerde Gigabyte tarafından bir sıkıntı olabileceğini söylediler. Yaklaşık olarak 20 gündür F40 sürümündeyim. Herhangi bir mavi ekran hatası almadım çok şükür. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bu sürümde kalsam herhangi bir problem olmaz değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı