Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
 
 
Hayır. Her bir adımı tek tek açıklayayım.

İlk adımda ekran kartınız için gerekli sürücü silinecek, silindikten sonra varsayılan sürücü olacak. Ondan sonra NVIDIA'nın sitesinden indireceğiniz sürücüyü kuracaksınız. Hatta imzanızda yazan 1650 Super'a göre sürücü linkini aşağıya bırakıyorum. Bunun kişisel dosyalarınız ile alâkası olmayacak.

İkinci adımda da yine ses ile ilgilli sürücü silinip kurulacak.

Üçüncüsünde ise Avast adlı anti-virüs programını kullanıyorsanız sileceksiniz. Yine kişisel verileriniz ile alâkası olmayacak.

Dördüncüde de BIOS güncellemesi yapacaksınız. Anakartın sürümünü güncelliyorsunuz yani.

Beşincisinde ise Windows, bozuk dosya taraması yapacak. Windows'un çalışması için gereken dosyalarda sıkıntı var mı diye kontrol edecek ve sıkıntı var ise düzeltecek.

Son adıma gelirsek, güncellemeyi Windows Update üzerinden yaparsanız dosyalarınız olduğu gibi kalır. 20H2 sürümüne temiz format atarsanız dosyalarınız gider. O adımı es geçebilirsiniz isterseniz.
 
Biraz alakasız ancak normalde her zaman MSI Afterburner kullanırdım arkadaşım bana ekran kartının fanlarının dönmesi için gerekli demişti yüklemezsem de fanlar çalışır mı?
 
Arkadaşınız yanlış demiş. MSI Afterburner'ın varlığını bile bilmeyip bilgisayar kullananlar var. Bu durumda hepsinin ekran kartının yanması lazımdı. Yani MSI Afterburner'ın olması zorunlu değil.
 

Geri
Yukarı