Mavi ekran hatası

bynarkoz

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, genelde RAM'lerı 3200 yaptığım zaman hatayı alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

CPU:Ryzen 5 2600 / Motherboard:Gigabyte B450 GAMING X / Graphics Card:AMD ASUS R7 370 STRIX Gaming / RAM:XPG Spectrix D80 16 GB / SSD: XPG 256 GB Spectrix S40G RGB M.2 SSD / Power Supply:High Power 750W 80+ Bronze / monitör:MSI Optix MAG241CR 23.6" / Kasa:Thermaltake view 51

BIOS sıfırlayın.

Ekran kartı sürücünü güncelle.

En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra aşağıda verdiğim sürücüyü indir.

DDU.
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal
Sürücü

"sfc /scannow" rehberini uygula.

SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Riot Vanguard kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Beta BIOS kullanıyorsunuz. Bir önceki F51 BIOS sürümüne geçin. Beta BIOS daha üstünde çalışılan bir sürüm demek. Ben önermiyorum.

BIOS sıfırlayın.

En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra aşağıda verdiğim sürücüyü indir.

DDU.
Sürücü

Beta BIOS kullanıyorsunuz.
yaptıktan sonra Ramleri 3200 cekeyim mi

BIOS sıfırlayın.

DDU.
Sürücü

Beta BIOS kullanıyorsunuz. Bir önceki F51 BIOS sürümüne geçin. Beta BIOS daha üstünde çalışılan bir sürüm demek. Ben önermiyorum.

Biosum suan F60c eski sürümü F51 yükleyim

Evet, F51 sürümüne geçin çünkü F60C daha beta bir BIOS. Beta olunca üstünde iyileştirmeler yapılan daha tam kararlı sürüm olmuyor. Her türlü önleme karşı ben bunu önermiyorum. Çoğu kişi önermiyor. :D
Son durum nedir? Eğer mavi ekran sorunun bittiğini düşünüyorsan konuyu çözüldü olarak işaretle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı