Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ocalippo

Decapat
Daha fazla  
Bir süredir bu sorunla karşılaşıyorum bilgisayarıma format attım düzelmedi sorunun SSD ya da SSD anakart bağlantısını sağlayan kablolarda olduğunu düşünüyorum. Yine de kimseyi yormak istemediğimden windbg indirip sorunun analizini yükledim. Tek bir sorun var. Format öncesi de tek sorun vardı. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bilgisayar özellikleri önemli mi bu konuda bilmiyorum ama yine de not olarak bırakıyorum.

RX 580 8 GB.
Ryzen5 1500X.
MSI B350 M PRO VD-Plus.
Croshair 16 GB 3200 CL 16.
SSD Samsung Evo 860 500 GB.

Dosya Ekleri

• unknown (1).png
    unknown (1).png
    214,8 KB · Görüntüleme: 59
  • unknown (2).png
    unknown (2).png
    223,9 KB · Görüntüleme: 46
  • unknown.png
    unknown.png
    200,1 KB · Görüntüleme: 48
  • unknown1.png
    unknown1.png
    173,5 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm
Anakartımı değiştirdim, şu an 5 saat oldu, 3000 MHz olarak kullanıyorum, bir sorunum kalmadı, çözüldü diye işaretleyebiliriz. MSI anakartlarda bu tarz sorunlar meydana geliyormuş, ASUS TUF tercih ettim, şu an stabil olarak çalışıyor, bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü MSI anakartımda 3000 olarak açamıyordum bile, bilgisayar aptallaşıyordu, Windows ekranı gelmeden. Size de yardımlarınız için teşekkür ederim tekrardan.
RAM'lerin XMP özelliğini kapatmak lazım. Çünkü XMP özelliğini biraz sorunlu bir özellik. Mavi ekrana sebebiyet verebiliyor hem Memtest86 testinin yanlış sonuç vermesine neden oluyor.

XMP kapalı kalsın.

Hızlı başlatmayı kapatmayı deneyebilirsin.

"DISM" rehberini uygula.

OCCT testi hata bulmadıysa iyi. Sıcaklıklar iyi.

Windows güncelleştirmesi var ise yap.

Başka mavi ekran aldıysan dump dosyasını paylaş.
Xmp kapalıyken almadım sanırım ama bir önceki mesajımda xmp açıkken aldıklarım var zaten açıkken bilgisayarı kullanamıyorum ayrıca ram kapasitem zaten 3200 xmp ile 2933 alıyorum normalden bile az ve Recep baltas videolarında sürekli açıyor evet Ali şimdi biosumuz sıfırlandı ram değerlerimizi yukarı çekelim diyor 🥺🥺

XMP özelliğini kapatarak kullanmayı denemelisin.

200 MHz devasa FPS farkları falan sağlamıyor.
1100 mhz ama 200 değil keşke 200 olsa bu arada ekran kartımı 1070ti olarak değiştirdim bugün ram frekansıyla oynadığımda yine mavi ekran aldım ekran kartında sorun yok buna emin oldum yarın bir arkadaşta ramlerimi deneyeceğim 3200 mhz de eğer mavi ekran alırsa yeni ram almazsa yeni anakart alacağım

Sana önerim şu an RAM'lerine uygun MHz ve voltaj vermek olacak. Aşağıya güzel bir rehber bıraktım incelemelisin.

RAM Overclock Rehberi

RAM'lerin XMP kapalı olunca mavi ekran almıyorsun. Bu güzel bir şey. 1000 MHz performansı kaybetmemek adına overclock yapabilirsin. Mesela 2133 MHz RAM'i 2666 MHz RAM yapmaya çalışın. En azından 500 MHz kazanmış olursun.

Gerçekten RAM'lerin 3200 MHz mi? CPU-Z yazılımı ile SPD kısmından slot# bölümlerini paylaş.

Ramler 3000 miş zaten 3000 e de alınca arıza veriyor ayrıca xmp kapalıykende sorun oluyor xmp açıkken de kısaca sadece 2133 te kullanabiliyorum bugün arkadaşımın bilgisayarında 3000 mhz de test ettim sorun çıkmadı anakartta ya da psuda problem olabilir mi ikisini birden değiştirebilirim
OCCT testinde power testi hatalı hem kendi pcmde hemde başka pcde test charshed verdi test edemedim

Anakartımı değiştirdim, şu an 5 saat oldu, 3000 MHz olarak kullanıyorum, bir sorunum kalmadı, çözüldü diye işaretleyebiliriz. MSI anakartlarda bu tarz sorunlar meydana geliyormuş, ASUS TUF tercih ettim, şu an stabil olarak çalışıyor, bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü MSI anakartımda 3000 olarak açamıyordum bile, bilgisayar aptallaşıyordu, Windows ekranı gelmeden. Size de yardımlarınız için teşekkür ederim tekrardan.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı