Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

KanekiKenn

Femtopat
Herkese merhaba. Daha önce de mavi ekran hatası aldığım için bir konu oluşturmuştum. Orada bir üyemiz çok yardımcı oldu ancak bir süre sonra bilgisayarım tekrar mavi ekran hatası verdi. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Minidump dosyaları

Windows 10 mavi ekran hatası

Bu konuyu açtığınız gördüm. Enes hocam Wİ-Fİ sürücünü güncellettirmiş ve diski kontrol etmiş.

Ben RAM'leri kontrol edeceğim.

Laptopa fazladan RAM falan eklediniz mi? Eklediyseniz söyleyin. CPU-Z yazılımı ile SPD kısmından
slot# bölümlerini paylaşın.

Memtest86 testi yapmadıysan yap. Sonuçlarını paylaş.

"DISM" rehberini uygula. İlk 3 adımı uygulaman yeterli olacak.

Windows güncelleştirmesi varsa yap.

Güvenilir bir anti virüs ile sistemi tarat. Virüs bulursa temizle.

Ağ sürücüsü ile ilgili birkaç hata kodu gördüm. Ama şu an ana sorun bu değil.
İleride ağ sürücüsü ile ilgili hata görürsem sürücüsünü güncellettireceğim. Enes hocam Monster sitesinden güncellettirmiş ben İntel sayfasını deneyeceğim büyük ihtimalle.

Öncelikle vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkürler. Evet Enes Bey de çok yardımcı oldu sağolsun. Çok sık mavi ekran alırken onun önerilerini uyguladıktan sonra bir aya yakın mavi ekran hatası almadım ve minidump dosya boyutu yarı yarıya azaldı. Dediklerinizi geç uygulayabildim kusura bakmayın, daha yeni bitirdim.

Evet aynı mhz değerinde fakat farklı bir marka (kingston) ram eklemiştim bilgisayara, sonradan bir de ssd ekledim. İstediğiniz ekran görüntülerini aşağıda paylaşıyorum ancak memtest86 programını tek sefer çalıştırdım. İki rami de test ediyor mu tek seferde yoksa diğer ram içinprogramı bir daha mı çalıştırmalıyım emin olamadım. Çünkü ram info kısmında kingston marka olan gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    1,8 MB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Görüntüsü (11).png
    Ekran Görüntüsü (11).png
    1,8 MB · Görüntüleme: 24
  • 20210124_180526.jpg
    20210124_180526.jpg
    60,7 KB · Görüntüleme: 22
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı