Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Merhaba. Yaklaşık 1 haftada 2 kere mavi ekran hatası aldım. Hatanın belleklerimden veya sürücülerimden kaynaklandığı düşünüyorum fakat emin olamadım. Sürücü kaynaklı da olabilir. Mavi ekran konusunda tecrübeli kişilerden destek bekliyorum. Aşağıya Minidump dosyalarımı paylaştım. İyi sosyaller! :)

Son düzenleme:
Hata net bir şey kaynaklı değil. Ama dosyalarda ortak görünen bir şey vardı.

Ekran kartı ve AMD ses sürücünü güncellemeni isteyeceğim.
Apple yazılımlarını kaldırın ya da kullandığınız cihazı bağlamayın bir süre.

AMD ekran kartı sürücünü güncel değil ise güncelleyebilirsin. Ekran kartı sürücünü Radeon Software ile mi güncellediniz?

BIOS ayarlarını default yap.

BIOS üzerinden Core Performance Boost ayarını kapatmayı dener misin?

"DISM" aracını uygulayabilirsin.

AMD ses sürücüsünü güncellemeyi ben de bilmiyorum. O yüzden ekran kartı sürücünü güncel değil ise güncelle diyorum.

iPhone telefonunu bilgisayara bir süreliğine bağlamayın.

Dediklerimi uyguladıktan sonra mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

@KojiroHyuga04 Ses sürücüsünün güncel halini bana buradan gönderebilir misiniz? Nereden kontrol edebilirim? AMD ses sürücüsü hakkında tam olarak bilgim yok.
Donanım Bilgisi verildiği takdirde elbette. Birazdan bilgisayara geri geçeceğim.

@283156 CPB ayarı kapalı. BIOS ayarlarını "default" almıyorum zira, CPU voltaj ve frekans ayarı ve X.M.P dışında ayarlanmış bir ayar bulunmamakta. Ekran kartı sürücüsünü Radeon Software ile yaptım elbette. Telefonu bir süre bağlamayacağım sisteme. DISM aracını kullanmayı deneyebilirim eğer kısa süre içerisinde (2-3 içerisinde) tekrar mavi ekran yersem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı