Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meybuzcu

Kilopat
Yer
Körfez/Kocaeli
Daha fazla  
İyi günler, yaklaşık 30 dakika önce, video falan izlerken mavi hata aldım. Yeniden başlatma istedi ve ekran gitti ama geri gelmedi. Birkaç defa bilgisayarı açıp kapatmayı denedim ama gelmiyordu. Fişi çıkartıp taktıktan sonra geldi. Şu an google chrome kendi kendine kapandı ve ardından 1-2 dakika sonra da ekran gitti. Sinyal yok diyor ama pc çalışıyor fanlar dönüyor. Şimdi 1-2 defa açıp kapatmayı denedim ekran gelmemeye devam etti, biraz bekleyip tekrar açmayı denedim ve şu an çalışıyor. Sizce sorun nedir?

Minidump:
İyi günler, yaklaşık 30 dakika önce, video falan izlerken mavi hata aldım. Yeniden başlatma istedi ve ekran gitti ama geri gelmedi. Birkaç defa bilgisayarı açıp kapatmayı denedim ama gelmiyordu. Fişi çıkartıp taktıktan sonra geldi. Şu an google chrome kendi kendine kapandı ve ardından 1-2 dakika sonra da ekran gitti. Sinyal yok diyor ama pc çalışıyor fanlar dönüyor. Şimdi 1-2 defa açıp kapatmayı denedim ekran gelmemeye devam etti, biraz bekleyip tekrar açmayı denedim ve şu an çalışıyor. Sizce sorun nedir?

Minidump:
Mavi hata uzunca bir süre tamamlanmadı. Ben de mecburen bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. Aldığım hatayı aratıp baktım. Ramlerden kaynaklanıyor sanırım. Pc yine birkaç denememde anca açıldı.

Minidump:

Mavi hata uzunca bir süre tamamlanmadı. Ben de mecburen bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. Aldığım hatayı aratıp baktım. Ramlerden kaynaklanıyor sanırım. Pc yine birkaç denememde anca açıldı.

Az önce memtest taraması sona erdi. Bir şey çıkmadı. Öncesinde de harddisk ve ssd'ye hd tune testi yapmıştım ve onlar da aşağıda göründüğü gibi temiz çıktı. Sorunun hala neyden kaynaklandığını çözemiyorum...

Dosya Ekleri

• IMG-20210918-WA0000.jpeg
    IMG-20210918-WA0000.jpeg
    45,7 KB · Görüntüleme: 39
  • ssd.PNG
    ssd.PNG
    31,5 KB · Görüntüleme: 37
  • harddisk.PNG
    harddisk.PNG
    37,5 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20210918_103801_3.jpg
    IMG_20210918_103801_3.jpg
    128,9 KB · Görüntüleme: 180
  • IMG_20210918_103719_2.jpg
    IMG_20210918_103719_2.jpg
    197,4 KB · Görüntüleme: 155
  • IMG_20210918_103634_8.jpg
    IMG_20210918_103634_8.jpg
    237,5 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleme:
Çözüm
Hiç alakası yok.

Donanımsal arıza var.

Zaten hata dosyasında hardware uyarısını da gördüm.

Sorun disk bölümünde, RAM bellekler sağlam çıktı.

Port ve SATA kablolarını kontrol edin.
Alt tarafları?

Bana hala disk sorunu gibi geliyor.
Ya da SATA portu.
alt tarafları yok. ne görüyorsanız o kadar var. ssd'nin healt kısmı boş, onda bir şey çıkmıyor
bi saniye pardon alt kısmı derken burayı söylediniz sanırım;

1631952060872.png

Alt tarafları?

Bana hala disk sorunu gibi geliyor.
Ya da SATA portu.
Bilgisayar ilk elime geçtiğinde(bir ay önce) bios eski sürümdeydi. Biosu güncelledim. Şimdi baktım yeni bios update gelmiş. Sizce bununla bir ilişkisi olabilir mi?
1631952762401.png

Son düzenleme:
Hiç alakası yok.

Donanımsal arıza var.

Çözüm
Açacaksın kasayı, ilk önce SATA kablolarında bir yanık var mı onu kontrol edeceksin.

Yanık kablo varsa ondan olmuş olabilir.

Kablo yanığı yoksa sadece SATA portu üzerindeki veri kablosunu sökeceksin ve başka bir porta takacaksın, bir süre cihazı gözlemleyeceksin.

Açacaksın kasayı, ilk önce SATA kablolarında bir yanık var mı onu kontrol edeceksin.

Kablo yanığı yoksa sadece SATA portu üzerindeki veri kablosunu sökeceksin ve başka bir porta takacaksın, bir süre cihazı gözlemleyeceksin.
baktım, bir koku vs yoktu. 3 tane giriş vardı. 0,1,2, 0 portuna takılıydı sanırım çıkartıp ortaya taktım sata kablosunu

1631954854321.png

Hocam iyi günler, zahmet olacak minidump dosyasına bakabilir misiniz? Tekrar mavi hatası aldım da. Sizce sorun hala diskten mi kaynaklanıyor?
Minidump
@@KojiroHyuga04
Hiç alakası yok.

Donanımsal arıza var.

Geçen günkü bu yazınızdan sonra sata kablosunu farklı bir porta takıp bilgisayarı kullanmaya devam ettim ama geçen gece oyun oynadığım sırada yeniden mavi hata aldım. Yukarıdaki söylediklerinizi referans alarak, bilgisayarı garantiye göndermeyi düşünüyorum. İtopya'dan bir ay önce satın almıştım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı