Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

mark3e

Centipat
Katılım
2 Şubat 2022
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
CORSAIR 8x2 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Seagate 1TB - Crucial BX500 240GB - Team MP33 M2
Ekran kartı
Asus rog strix adventec RTX 2060
Anakart
Gigabyte b450m s2h v2
İşlemci
Ryzen 5 3600
Selamlar öncelikle. Yaklaşık 1 senedir mavi ekran sorunuyla uğraşıyorum. Eskiden nadiren başıma gelen bu sorun günde 4-5 mavi ekran hatası almama kadar çıktı. Memtest sonuçlarımda bir sorun göremedim. 3 adet harici disk var M.2 SSD'yi yeni aldım onu paylaşmıyorum ondan önce de mavi ekran hatası vardı. Sistemimde yaptığım testleri aşağıda sizinle paylaşacağım. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

HDD.

hdd.PNG


SSD.

ssd.PNG
 

Dosya Ekleri

  • MemTest86-Report-20220203-085238.html.pdf
    71,8 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüm
Bios güncellemesi ve kablo değişimi hariç dediğiniz her şeyi yaptım sata kablosu siparişi verdim umarım her şey çözülür biosuda birazdan güncelleyeceğim
Merhabalar bios güncellemesini ve kablo değişimini yaptım buna rağmen mavi ekran aldım tekrar anakartımı bi süre önce değiştirdim eski anakartımdada mavi ekran sorunuyla karşılaşıyordum ssd ve m2 ssd sonradan taktım öncesinde yüksek ihtimalle mavi ekran alıyordum tavsiyeniz nedir?
Bios güncellemesi ve kablo değişimi hariç dediğiniz her şeyi yaptım sata kablosu siparişi verdim umarım her şey çözülür biosuda birazdan güncelleyeceğim

Merhabalar bios güncellemesini ve kablo değişimini yaptım buna rağmen mavi ekran aldım tekrar, anakartımı bi süre önce değiştirdim eski anakartımdada mavi ekran sorunuyla karşılaşıyordum ssd ve m2 ssd sonradan taktım öncesinde yüksek ihtimalle mavi ekran alıyordum tavsiyeniz nedir?
 

Dosya Ekleri

  • Hard Disk Sentinel.pdf
    116,1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Mavi ekran hatası belleklerden oluyor ise başka belleklerle değiştirerek test etmek gerekecektir. Test yaptığınızı yazmışsınız ama teknisyen olarak söyleyebilirim ki parçaları değiştirip test etmek en iyi yol olacaktır (imkanınız varsa). Mavi ekran hatası dahili güç kaynağınızdaki bir sorundan da olabilir bilginiz olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı