Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
RAM
HyperX 16GB 3200MHZ
Ekran kartı
MSI Armor RX570 4GB
Anakart
B450M A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 3 3200G
Selam. Dün kasamın garantiden parçaları geldi ve takıp açtığım ilk 10dk içinde 2 adet mavi ekran yedim. Hata kodları şu an elimde yok fakat ihtiyaç olacaksa arayıp bulabilirim. Aşağıya minidump dosyalarımı bırakıyorum. Google Drive: Sign-in
Not: Az önce bir mavi ekran daha yedim onu da paylaşıyorum.
Not 2: Minidump dosyalarını bir programla okunabilir hale getirdim aşağıya paylaşıyorum.
1654181487532.png

1654181650650.png

1654181701978.png

Son düzenleme:
Çözüm
DDU ile ekran kartı sürücünüzü temizleyip, aşağıdaki bağlantıdan sisteminize uygun olan en son WHQL sürümü kurun.

BIOS'unuzu 7C52v3E sürümüne güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaspersky yazılımlarını kaldırıp tekrar kurun.

Son olarak XMP kapalı olacak şekilde Memtest86 ile bellek testi gerçekleştirip, sonuçları paylaşın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sorunu buldum. HyperX servisine gönderdiğim HX432C16FB2/8 RAM KF432C16BB/8 ile değiştirildi. RAM'i çıkarttım şu an bir sıkıntı yok. Bu RAM'in 3200MHz desteği yokmuş tam olarak. Garantiye tekrar yollayıp Fury Black serisinden bir RAM istemem gerekiyor.
DDU ile ekran kartı sürücünüzü temizleyip, aşağıdaki bağlantıdan sisteminize uygun olan en son WHQL sürümü kurun.

Son olarak X.M.P kapalı olacak şekilde Memtest86 ile bellek testi gerçekleştirip, sonuçları paylaşın.

Son olarak XMP kapalı olacak şekilde Memtest86 ile bellek testi gerçekleştirip, sonuçları paylaşın.

Sorunu buldum. HyperX servisine gönderdiğim HX432C16FB2/8 RAM KF432C16BB/8 ile değiştirildi. RAM'i çıkarttım şu an bir sıkıntı yok. Bu RAM'in 3200MHz desteği yokmuş tam olarak. Garantiye tekrar yollayıp Fury Black serisinden bir RAM istemem gerekiyor.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı