Mavi ekran hatası

Mustafacin

Hectopat
Daha fazla  
RAM
ddr4 3200 (1600mhz) samsung 8 gb kingston 2400 (1200mhz) 8gb
SSD veya HDD modeli
ddr4 3200 (1600mhz) samsung
Ekran kartı
gtx 1650
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600H with Radeon Graphics
Yeni klasör - Google Drive burdan dmp odsyalarımdan sorun ne ise bana söyleyebilirmisiniz ramlar 8+8 16 gb 3 tane yazmışım 2 tane olcak biri kingston biri samsung

ramler bunlar

Dosya Ekleri

• kingston.PNG
    kingston.PNG
    115,1 KB · Görüntüleme: 44
  • samsung.PNG
    samsung.PNG
    105,6 KB · Görüntüleme: 41
Ramlerin MHZ değerleri farklı. Uyumlu çalışmıyorlar. Yeni aldı iseniz iade edin.

Bu tarz MHZ farkı olduğu durumlarda en düşük hızı olan MHZ değerine sabitlenip iki RAM o hızda çalışır. Ancak markalar da farklı. RAM leriniz aynı model aynı MHZaynı CL değeri olmasına dikkat edin.

Sizin gibi farklı kombinasyon yapıldığında. Nadir de olsa sorunsuz çalışabilir. Yada sizinki gibi stabil çalışmaz.

Son düzenleme:
Yeni klasör - Google Drive buradan DMP odsyalarımdan sorun ne ise bana söyleyebilir misiniz RAM'lar 8+8 16 GB 3 tane yazmışım 2 tane olacak biri Kingston biri Samsung.

RAM'ler bunlar.

Ramleri anakarttan sabit hıza almayı deneyin. 2400mhz olarak. Ramleri tek slot olarak deneyin. Tek tek sorun yoksa Ramler arkadaşın dediği gibi uyumsuzdur.

Driver güncelleme programı hiç kullandınız mı? Eğer kullandıysanız cihazınızın driverlarını bozmuş olabilir. Eğer böyle bir durum varsa cihazınıza format atın. Zira hangi driverın bozulduğunu tek tek test etmek zor.

Problem RAM gibi görünse de Nvidia grafik driverınızda olabilir. Aşağıdaki linkten game ready driverınızı manuel olarak indirin. Masaüstüne atın. DDU indirin onu da atın. Ardından safe moda girin ve ddu ile nvidia driverınızı kaldırıp indirdiğiniz driverı kurun. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorunun çözülüp çözülmediğini test edin. Çözülmemişse Laptop sayfanıza girin (Laptop üretici firmanızdan destek kısmından laptopu bulup indirmeler veya benzer menülerden) üreticinin önerdiği nvidia görüntü driverınızı indirin. Aynı şeyi onunla deneyin.

Sorun çözülmezse Memtest yapıp geri dönüş sağlayın.

O halde aldığın RAM'i iade et. Aynı model ve aynı özelliklerde olan RAM'i al.
14 gün geçtiği için iade edemiyorum ve aynı özelliklerde ramde bulamadim

14 gün geçtiği için iade edemiyorum ve aynı özelliklerde ramde bulamadim
O halde aldığın RAM'i iade et. Aynı model ve aynı özelliklerde olan RAM'i al.
Yinede ilgilendiğin için teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı