Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

YusufŞahin38

Decapat
Daha fazla  
Birkaç ay önce birkaç defa mavi ekran almıştım lakin umursamadım sonradan geçti. Şimdi birkaç günüd yine almaya başladım ama mavi ekran aldığım gibi kayıt almadan kendini yeniden başlatıyor bilgisayar önceki dump kayıtların işe yarayacağını düşünüyorum o yüzden buraya bırakıyorum.Mini dump
Ayrıca DxDiag bilgisini koyuyorum detaylı sistem bilgisi verir muhtemelen

Dosya Ekleri

• DxDiag.txt
    126,9 KB · Görüntüleme: 417
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
NVMe olduğu için Smart verisi görülmemiş evet. NVMe diskinizin üretici sitesinden yazılımını indirip Smart verisi atmak lazım. Neyse firmaya verecekseniz zaten gerek kalmaz. Onlar sıkıntıyı bulur. Tahminimce diski formatlayıp size geri verirler. Ama sıkıntı bu aralar diğer gelen Monster kullanıcıları gibi Monster driver kaynaklıysa yine mavi alırsınız. Umarım yaşamazsınız. İyi günler dilerim.
Merhabalar hata kaynağınız Monster kaynaklı bozuk driver muhtemelen. Geçici olarak monster cihaz driverlarını kaldırın veya alttaki çözümü deneyin. Yönlendirme yapalım.

Ek olarak şunlardan olabilir :
Battleye Anti cheat
Ayrıca yüklediğiniz Bluetooth driverınız hatalı gibi. Mümkünse sıfırdan kurun. Bilmiyorsanız aygıt yöneticisinden sürücüyü sil diyerek silin. Daha sonra intel driver supports assistant ile güncel kurun.

Plyra 15 Haziran 2022
Alıntı başlangıç
Regediti açın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96b-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe UpperFilters anahtarını sadece kbdclass olacak şekilde değiştirin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96f-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe ise UpperFilters anahtarını sadece mouclass olacak şekilde değiştirin.

Daha sonra sistemi yeniden başlatın. Kısa bir açıklama, ilk değişiklik kısayolları yöneten filtre sürücüsünü klavye sürücüsünden kaldırıyor. İkincisi ise fare sürücüsünden kaldırıyor.
Alıntı sonu.

Alıntı yapılan konunun linki : Çözüldü: Monster Abra V17.1 kbdclass.sys mavi ekran hatası

Merhabalar hata kaynağınız Monster kaynaklı bozuk driver muhtemelen. Geçici olarak monster cihaz driverlarını kaldırın veya alttaki çözümü deneyin. Yönlendirme yapalım.

Ek olarak şunlardan olabilir :
Battleye Anti cheat
Ayrıca yüklediğiniz Bluetooth driverınız hatalı gibi. Mümkünse sıfırdan kurun. Bilmiyorsanız aygıt yöneticisinden sürücüyü sil diyerek silin. Daha sonra intel driver supports assistant ile güncel kurun.

Alıntı başlangıç
Regediti açın.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96b-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe UpperFilters anahtarını sadece kbdclass olacak şekilde değiştirin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96f-e325-11ce-bfc1-08002be10318} klasöründe ise UpperFilters anahtarını sadece mouclass olacak şekilde değiştirin.

Daha sonra sistemi yeniden başlatın. Kısa bir açıklama, ilk değişiklik kısayolları yöneten filtre sürücüsünü klavye sürücüsünden kaldırıyor. İkincisi ise fare sürücüsünden kaldırıyor.
Alıntı sonu.

Alıntı yapılan konunun linki : Çözüldü: Monster Abra V17.1 kbdclass.sys mavi ekran hatası
Teşekkür ederim ilk fırsatta bu adımları deneyeceğim. Gelişmeleri aktarırım.

monster driverlar dışında diğer şeyleri yaptım lakin tekrar mavi ekran aldım. Ayrıca mavi ekran aldığımda sorunu kaydetmiyor bilgisayar bununla ilgili bi ayar falan varsa açayım zira kayıt olmadan sorun çözmemiz zor. Ek olarak no bootable device hatası alıyorum bilgisayarı yeniden başlatınca arada.

Son düzenleme:
Bu linkten girip bakın. Resimle gösterilmiş. Eğer dosya yoksa açma yöntemi.

Bu linkten girip bakın. Resimle gösterilmiş. Eğer dosya yoksa açma yöntemi.
yok bu ayarlar zaten açıkmış

bide ek olarak bunlar da oluyor mavi ekran alınca bazen böyle kalıyor veri toplamıyor bazen de böyle olup direk kapanıyor veri almıyor tekrardan.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-01-22 saat 21.15.191.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-01-22 saat 21.15.191.jpg
    125,8 KB · Görüntüleme: 35
  • WhatsApp Görsel 2023-01-22 saat 21.15.19.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-01-22 saat 21.15.19.jpg
    114,2 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Disk kablonuzu ve diske giden güç kablosunu kontrol edin. İmkanınız varsa değiştirin.

Disk testi uygulayıp sonucunuzu atın.
Diskinizi vereceğim 2 programla tarayıp sonuçları buradan görsel olarak paylaşın.
HD Tune
Diskinizi seçin. Health ve Error Scan kısımları.

Crystal Disk Info
Direk programı açın. Diski seçin bilgileriniz gelecek.

Laptop monster olduğu için kendim kasasını açıp müdahale etmek istemiyorum o yüzden birkaç hafta içinde servisine vericem bakım için onlar ilgilenir fiziksel müdahale için. Programların sonuçlarını da ekledim resim olarak. Health kısmında bilgi vermedi sebebini bilmiyorum diğer bilgiler burda.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (48).png
    Ekran Görüntüsü (48).png
    64,4 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran Görüntüsü (46).png
    Ekran Görüntüsü (46).png
    41,8 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran Görüntüsü (45).png
    Ekran Görüntüsü (45).png
    57,8 KB · Görüntüleme: 23
NVMe olduğu için Smart verisi görülmemiş evet. NVMe diskinizin üretici sitesinden yazılımını indirip Smart verisi atmak lazım. Neyse firmaya verecekseniz zaten gerek kalmaz. Onlar sıkıntıyı bulur. Tahminimce diski formatlayıp size geri verirler. Ama sıkıntı bu aralar diğer gelen Monster kullanıcıları gibi Monster driver kaynaklıysa yine mavi alırsınız. Umarım yaşamazsınız. İyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamam teşekkür ederim yine de zaman ayırıp uğraştığın için. Formattan sonra monster kaynaklıysa ne yapacağım peki çözümü olmaz mı ?
İlk mesajdaki işlemi uygulayın. Alıntı yapılan konudaki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı