Mavi ekran hatası

ZA12AIMBOT

Centipat
Katılım
16 Temmuz 2022
Mesajlar
618
Çözümler
2
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX 601 ROG STRIX HELIOS CASE
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen öyle.

Ayarları yanlışmış da muhtemelen önceden performans arttıracağına inanarak güç planını değiştirmişsin.

Nihai performansta kullanıyordum. Bu arada 30 dakikalık OCCT testi yapıyorum şu an hocam yapmıştım lakin tekrar yapmadan zarar gelmez ve yarında 750W bir PSU alacağım onu da belirtiyim.
 
Ha oyunlarda da PUBG gibi CPU öncelikli oyunlarda da muazzam stutter yaşadığımıda belirtmek isterim %100 kullanılıyor sürekli.

Ne sıklıkla mavi ekran alıyorsun? Günde kaç kere mesela? Kaç saatte bir mesela?

Hocam şöyle ben genel olarak PUBG oynayan birisiyim ve bu oyunda eskiden işlemcim %40 civarı (normaldede böyle olması gerek zaten) kullanılırken son 1-2 aydır oyunu açtığım vakit hem Görev Yöneticisi hem ASUS Tweak programlarında (ASUS Tweak'te %100'ü bile geçiyor %116ları görmüşlüğüm var yani) bir kullanımda bulunduğu için doğal olarak oyun takılıyor yani demek istediğim işlemciden çekmiyorum değil halihazırda beni deli etmiş durumda zaten.

Hocam bu mavi ekranların PC ani elektrik gitmiş gibi kapanmalarının zamanı pek yokta genelde oyunda başıma geldiğini söyleyebilirim size masaüstünde Google'da vesaire takıldığım vakitte denk geldi ama oyunda olduğuma nazaran hiçbir şey. Oyunu açıyorum bazen 2. dakika bazen 30dk sonra bazen 1 saat sonra bilgisayar elektrik gitmişçesine kapanıyor veya mavi ekran saliselik geliyor %lik dolmadan (minidump oluşmuyor muhabbeti buradan geliyor) reset atıyor PC kendine. Bazı günler hiç olmadığıda oluyor tamamen random. Gün geliyor PC'de işlem yapamaz duruma geliyor sorun kimi zaman sanki dünyanın en sorunsuz PC siymiş gibi hissetiriyor. Bu sorunları genelde bir yandan oyun açıkken diğer yandan diğer ekrandada Spotify Google YouTube Discord gibi uygulamalar (yani çoklu işlem) yaptığımda yaşamam çok daha olası oluyor.

Bir de şu an OCCT test yaparken dikkat ettiğim bir şey var testte normalde 70W civarı güç çeken CPU şu an 30W çekiyor yani demek istediğim %50'den fazla bir kayıp mevcut bunun performansa etkisi de çok olmaz mı?
 
Son düzenleme:
Bir de şu an OCCT test yaparken dikkat ettiğim bir şey var testte normalde 70W civarı güç çeken CPU şu an 30W çekiyor yani demek istediğim %50'den fazla bir kayıp mevcut bunun performansa etkisi de çok olmaz mı?
Şu an amacımız performans değil, aldığın çökmeler. Evet performansa etkisi var çünkü işlemcinin Turbo ayarını kapattık. Bunun nihai performans ayarıyla da alakası yok, işlemci normalde de Turbo ayara çıkıyor herhangi bir ayarda. Biz kapattık.

Bir yandan oyun açıkken diğer yandan diğer ekrandada Spotify Google YouTube Discord gibi uygulamalar (yani çoklu işlem) yaptığımda yaşamam çok daha olası oluyor.
O halde bildiğin tüm uygulamaları aç ve oyuna girip kontrol et testten sonra bu güç planlarıyla.
 
O halde bir yandan OCCT testi yapsın eş zamanlı oyun açayım bir şeyler açayım arkada bakalım ne olacak.
 
Bekliyoruz o halde.

25 dk civarı OCCT yaptım. Bir yandanda oyun oynadım bir şeyler açtım arkadada. Bir sorun gözükmüyor. Ki dediğim gibi 3 aydır OCCT'yi defalarca denedim, CPU Boost moddaykende sorun yoktu OCCT'de.
 
Hay kafama Boost moddaykenmi yapacaktım.

:D

Dur baştan o zaman bir yarım saat daha.

Neyse en azından bu şekilde sorun olmadığını görmüş olduk diyebiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı