Mavi Ekran Hatası

Başka adres gösterse de derken ne kastettiniz? Anlamadım da.

Mavi ekran hatalarını gösteren kodlar genelde alakasız bileşenlere denk gelir. Mavi ekran hatalarının ne anlama geldiğini gösteren program vardı. Arama motorundan araştırırsan bulursun. Ne mavi ekran hatası verdiyse onun kod karşılığını gösteriyordu bu program. Adını unuttum şimdi.

Bende de aynı sorunlar oluşuyordu. Mesela 5-10dk da bir kilitlenip mavi ekran hatası veriyordu. Fakat sistem tam olarak çözemediğinden bu mavi ekran kilitlenmelerini sorunu ya hard diskte, ya PCI yolunda vs. vs. buluyordu. Aslında alakası yoktu. Sorun genelde RAM ısınmalarından veya OC uygulamalarından kaynaklı.

Mesela birkaç gün önce Allah uzun kullanmayı nasip etsin, RAM soğutucu aldım. O almadan önce 3,68 GHz OC’den sonra mavi ekran alıyodum. 1 hafta gibi bir zamandır kullanıyorum. Şuan.3,74 civarlarına çıktım. Sorun yok. 3,80 civarlarına kadar çıkardım. Ağır yüklerde mavi ekran verdi. Düşe düşe 3,74 her türlü stabil çalıştı. Kasa Viper-r vardı, arızalndı. 110 CFM gibi yüksek hava akımı oluşturduğumda 3,80 üstü sorun vermedi. Çok ses olduğundan kıstım fanı. Şu an 3,74 stabil çalışıyor. 3,74 üstünü geçersem 10 MHz bile olsa fazlalık performans oldukça artıyor.

Ağır yükler harici mavi ekran vermiyor. Oyunlarda ağır grafiğe dalınca sorun çıktı. 3,80'de çok güzel performans yakalamıştım. Öyle ki programlar nasıl oluyor bilmiyorum sanki elinde kaliteli bir işlemci varmış gibi çok hızlı hallediliyordu. Oyunlarda 20 FPS alıyorsan 23-25 FPS'ye çıkarmıştı. Bu arada PD945 3,4 GHz işlemci, DDR400 RAM, FSB 1:1. HD 4650 ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akasa X4 LGA775/1155/1156/1150/1151 AM2/AM2+/AM3/AM3+ Uyumlu İşlemci Soğutucu (AK-968)

5-6 sene oldu galiba bunu kullanıyorum. Çok da memnunum, bana yetiyor. 1000-1200 RPM aralğında ağır yükte 60'ı zor geçiyor OC olduğu halde. Yalnız işlemci macunu bu sefer kaliteli aldım. Çünkü bundan önce 3-5 liralık macun kullandım. 6 ayda ne anakart kaldı ne PSU. Kondansatörleri çabuk çökeltiyor. Biraz paraya kıydım Zalman ZM-STG1 aldım, çok memnun kaldım. Boşta 30-352lere düşebiliyor. Ağır yükte 55-60 derece. Stok soğutucudan iyidir.

İşlemci ısınmasından bilgisayar mavi ekran vermez, kendini anında kapatır. Yediğiniz mavi ekran overclock yaptıysanız ramlerin frekanslarının hızlı çalışmasındandır ısındığından değil. Biostan RAM MHz'lerini biraz düşürün, işlemciye biraz daha voltaj verin. Eğer işlemcinizin çarpan kilidi açıksa o.c yi çarpan kilidiyle yapın daha stabil olur.. Eğer OC falan yapmadıysanız mavi ekran yemenizin nedeni yüksek ihtimal uygulamalardır ısınma değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı