Mavi Ekran - Kernel_Security_Check_Error

Testarossa

Hectopat
Merhaba, arkadaşlar. i5 4200H, GTX850M, 8 Gb RAM'li MSI GE60 kullanıyorum. Bu sabah "Kernel Security Check Error"lı mavi ekran almaya başladım ve aralıklarla 3 kere oldu şimdiye kadar. Yakın zamanda bir program yüklemedim ya da kaldırmadım, bir sürücü güncellemesi de yapmadım. Bir program mı tetikliyor diye kendimce kontrol etmeye çalıştım ama farklı şeyler çalışıyorken de mavi ekran alıyorum. Minidump dosyalarını okumayı bilmediğimden sizin yardımızı isteyeceğim. 3 Minidump dosyası da linkte. Şimdiden teşekkür ederim.

Mega File Upload - Minidump.rar

Pnputil.exe ile DriverStore'dan Avatron'u kaldırmayı denedim, geri geldi, salakça bir kararla drivers altından AVCPIFilter.sys'i elle sildim, inaccessible hatalı mavş ekranı almaya başladım yine. Tekrar bir geri yükleme yapıp dediğinizi kontrol edeyim. Bir yandan şaşırmaya devam ediyorum defalarca format öncesinde, Windows 8.1'de denediğim bu şey nasıl kaldı ve niye gitmemekte ısrar edip üstüne bir de bu kadar sorun çıkarıyor.

Aslında temel sorun (hadsizlik olarak alma) çok aceleci olman. Avatron nasıl kaldırılacağını özellikle belirtmiş ben doğal olarak ayrıntısını bilmiyorum ama o betiği çalıştırarak kaldırabilirsin. Sıfırdan temiz bir kurulum yapma imkanın varsa baştan stabil bir sistem oluşturabilirsin. Nvidia zaten Photoshop sorununu düzeltmeyle çözdü.

Estağfurullah, esasında haklısınız, biraz da sinirlerimi bozduğu için öyle oldum. Final-bütünleme zamanı kullanmam ve erişmem gereken şeyler var bilgisayarda. Genelde yeterince araştırıp da sonıca ulaşamadığımda forumlara yazarım. Bu Air Display daha önce de dikkatimi çekmişti, o zamanlar çok kısaca araştırıp sonuca ulaşamayınca üstünde durmadım. Aradan çok uzun zaman geçtikten sonra bu kadar sorun çıkarınca tuhaf oldu. Bu konuyu açtıktan sonra siz güncellenmesi gereken sürücüleri işaretlediğinizde bu sefer çok daha detaylı araştırdım nasıl kaldırırım diye, yine sonuç alamayınca zarar gelmez diye dokunmadım. Bugün epey zarar getirdi sağ olsun. Bahsettiğiniz scripti hangi sayfada gördünüz? Daha önce ziyaret edip gözümden mi kaçırdım diye merak ettim.

Avatron sitesinde belirtmişler fakat başka bir yerde doğrudan kısayolu Air Display altında "Uninstall Air Display Support" (muhtemelen tüm uygulamalar altında) olarak belirtmişler. Tüm uygulamalarda Air Display altında bu kısayolu kontrol et. Microsoft cevaplar sayfasında Air display klasörü altında doğrudan uninstall dosyasının çalıştırılması belirtilmiş. Ben kullanmadığım için ayrıntılarını da bilemiyorum ve seni yanlış yönlendirmek istemem.

http://answers.microsoft.com/en-us/...e-to-air/49575aff-ff30-4b74-91f5-a376628cd8a9

Sağ olun. :) Bildiğimiz uninstallerdan bahsetmişler, ben farklı bir kaldırma aracı sandım bir an. O yöntem ile denedim malesef işe yaramadı. Sanırım tek çözüm temiz bir format ve ISO dosyasından kurulum yapmak olacak.

Bugün temiz kurulum yapıcam. Sürücü güncellemeleri için yardımcı olacağım demiştiniz, o konuda ne yapmam gerek? Hangi yolu izlediğinizi söylerseniz ben de yapabilirim uzun bir işse eğer.

Ben raporu incelerken, nVidia'nın Photoshop hataları için yayınladığı düzeltme sürücüsünü güncelleyebilirsin.

http://international.download.nvidi...1.60-geforce-win10-64bit-international.hf.exe

Ek (AIDA64): Bir sorun görünmüyor, gayet güzel. Intel, Ac3160 için daha güncel bir sürücü yayınlamış onu kurabilirsin (altta). Kurulumdan önce sistem geri yükleme noktası oluştur. Genel tavsiyem şudur, Photoshop'u kurup; kullanımını, bilgisayarın açılış, kapanış durumunu ve uykuya geçme, uykudan açılma durumunu test edip gözlemle. Birkaç gün temel ihtiyacın dışında yazılım kurma ve sistem kararlığını gözlemle. Sonrasında sorun oluşursa spesifik olarak ona bakarız.

Intel Dual Band Wireless-AC 3160 (v18.21.0): https://downloadmirror.intel.com/25513/eng/Wireless_18.21.0_De164.exe

Son düzenleme:
Tamamdır, çok sağ olun ilgilendiğiniz için. Genelde dediğiniz gibi yapıyorum ben. 1 ya da 2 yılda bir, büyük güncellemelerden sonra temiz format atıp sonrasında gereksiz hiçbir şey kurmadan gerekli sürücüleri ve programları kuruyorum, hepsinin özelleştirme ve ayarlarını yapıp sistemin temiz olduğundan emin olunca bir yedek sistem imajı alıyorum. Şimdiye yine öyle yapacağım. Tekrar sağ olun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı