Mavi ekran Memory management

Zeta Zi

Kilopat
Merhabalar bilgisayarım son dönemlerde bana sorun çıkarmaya başladı durmadan donmalar kapanmalar mavi ekranlar sonrasında format atmak zorunda kalıyorum hep harddiskten sandım harddisk değiştirdim ondan değilmiş RAM'den diye düşündüm RAM taktım yeni ondan da değil ama mavi ekran yediğimde Memory management hatası yedim hep şimdi ise PSU'dan olduğunu düşünmeye başladım.
Özellikler.
Xeon X5450 3.0 GHz işlemci.
ASUS GTX950 ekran kartı.
500 GB WD Blue harddisk.
TX powermax 400W Power Supply.
4x2 DDR3 1333MHz RAM.
3 Adet mavi LED kasa fanı da var sistemime acaba PSU yetmiyor mu?

Hocam minidump dosyalarını paylaşırsanız arkadaşlar yardımcı olabilir.

Hızaşırtma yaptınız mı? Eğer güç kaynağından olsaydı PC direkt kapanırdı. Eğer hız aşırtma yaptıysanız ondan olabilir ayrıca modlu BIOS güncellemesi de yapmış olmanız gerekiyordu en son BIOS sürümünde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızaşırtma bir ara yapmıştım evet ama ondan olmadığından eminin çünkü sistemi ilk topladığımdan beri bu sorun vardı ama bu kadar bariz değildi modlu BIOS'ta yapmıştım evet.
Hızaşırtma yaptınız mı? Eğer güç kaynağından olsaydı PC direk kapanırdı. Eğer hızaşırtma yaptıysanız ondan olabilir ayrıca modlu BIOS güncellemesi de yapmış olmanız gerekiyordu en son BIOS sürümünde.

Ayrıca BIOS pilini birkaç defa çıkarmıştım bu modlu BIOS'u silmiyorsa ki sanmıyorum sileceğini ondan değil yani.
Hocam minidump dosyalarını paylaşırsanız arkadaşlar yardımcı olabilir.

Size şöyle de anlatayım aldığım RAM'ler aynı fakat ben bunlardan birini çıkartıp denedim tek başına çalıştı 4 GB kullandım 1 ay kadar yenisini aldım 8 oldu fakat sorun tekrar başladı bende dedim o zaman öbürü bozuk onu çıkardım yeni aldığımı tek kullandım 1 hafta sonra aynı sorun yine başladı aklımdaki asıl soru acaba aldığım RAM'ler sistemimle uyumsuz muydu.

Dosya Ekleri

• IMG_20200705_153758.png
    IMG_20200705_153758.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Yazılımsal güncellemede ne oluyor? Sürüm yükseltiyor. Donanımsal güncellemede de sürüm yükselteceksin. Tarihi eser LGA775 kart yerine LGA 1151 kullanacaksın. İşlemci Pentium yerine i serisine geçeceksin.

Yahu tamam da bu sistemi böyle kullanan bir sürü insan var sorun işlemcide ise nasıl çözeceğim parça değiştirmeden kaynağı ne sorunun sadece işlemci mi bozuk yoksa anakart mı sıkıntı çıkarıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı