Mavi ekran sonrası M.2 SSD görünmemeye başladı

DegranN

Hectopat
Merhaba, dün oyundayken bir anda dondu ve PC gelmedi. Tuştan kapatıp tekrar açtım ve bir anda mavi ekran gelip kapandı. Sonra RAM'leri çıkarıp silip soketlerini değiştim aynısı oldu ve siyah ekranda kaldı.

Daha sonra SSD problemli olacağını düşünüp normal SSD'yi çıkardım ve BIOS açıldı. Tekrar taktım yeniden açtım siyah ekranda kaldı en son M.2 SSD'yi çıkardım ekran kartı altındaki tekrar taktım ve sonra hep BIOS açıldı. BIOS'tan M.2 SSD'yi görmediğini fark ettim. Şu an normal SSD'yi görüyor RAM'leri vs her şeyi görüyor ama düzgün taktığıma emin olmama rağmen M.2 SSD BIOS'ta gözükmüyor ve VGA ışığı yanıyor anakartta. O ışık kapatıp açtığımda bazen boot ışığına dönüp BIOS'a atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arızalı olsa baştan sorun çıkarmazmıydı çünkü pc 8 9 aydır düzgün çalışıyordu işletim sistemini bozmuş olabilir miyim baya bi yazıcı sürücüsü falan indirmiştim çünkü eski bi yazıcı mı çalıştırmak için

Ama bu biosta m2ssd nin gözükmemesine sebep bişey mi windowsta sıkıntı varsa

M.2 arızalı gibi duruyor. Garantisi varsa gönderin.
Ayrıca bilgisayarı amerikadan aldım burda nasıl verebilirim garantiye

Buradaki garanti durumu için bir şey diyemem fakat 4-5 aylık makinede bile M.2 arızası ile karşılaştım. Benim görüşüm bazı anakartların M.2 yuvası tam ekran kartının altına denk geliyor. Ekran kartının sıcaklığı ve M.2'nin kendi sıcaklığı birleşince M.2'nin ömrünü etkiliyor olabilir. Bu yüzden bazı durumlarda kısa sürede bozulmalar olabilir.

m2 slotunu değişeyim derken buseferde m2nin üstündeki soğutucuyu çıkartırken 1 tane vidasını yamaladım m2 yi çıkartamıyorum artık canımı sıktı bu pc işiya baska windows yüklü sata ssdyi takıyorum ondada biostan önceliği seçemiyorum m2 ssd yüzünden mi acaba sata ssd den pcyi başlatamamam

Format usbsini taktığımda m2 görünmüyor ama sata ssd ye format atabiliyorum

Yokmu sata ssdden pcyi baslatmanın bir yolu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…