Mavi ekran sonrası "Reboot and select proper boot device" hatası

mesudgns

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Adata Swordfish M.2 250 GB
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
ASUS Prime B450M-A II
İşlemci
AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz
Bu sorunu daha önce yaşadim, oyun oynarken bilgisayar dondu. Mavi ekran verdi ardından reboot ile siyah ekrana attı. BIOS'a girip Windows kurulu olan M.2 SSD'ye ayarladim sorun çözüldü.

Bir ay sonra yine ayni şekilde oyun oynarken PC dondu, mavi ekran verdi reboot siyah ekrana attı. BIOS'a girdim Windows kurulu olan SSD'yi sectim olmadi, BIOS pilini sıfırladim, SSD'yi söküp taktım sorun çözülmedi. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin yazı, Windows boot edecek/başlatacak medya aygıtı bulunamadığında yani kısaca, Windows yüklü disk okunamadığında çıkar.

M.2 SSD'ni tak çıkar yapmayı deneyebilir, farklı port varsa takabilsin. Eğer hala durum devam ediyorsa SSD bozulmuş olma ihtimali yüksek.

Ya da Windows'u bozmuşsun ya da HDD bozulmuş. Temiz bir format atmanı öneririm.

Sistem Boot edecek disk bulamıyor hatası bu. Verilerini farklı bir PC'ye açık iken takıp kopyalayarak alabilirsin.

Format atmak için ise USB'ya da DVD sürücünü boot menüsünden en üste alman gerekli ya da boot menüden seçebilirsin.

Bahsettiğin yazı, Windows boot edecek/başlatacak medya aygıtı bulunamadığında yani kısaca, Windows yüklü disk okunamadığında çıkar.

M.2 SSD'ni tak çıkar yapmayı deneyebilir, farklı port varsa takabilsin. Eğer hala durum devam ediyorsa SSD bozulmuş olma ihtimali yüksek.

Ya da Windows'u bozmuşsun ya da HDD bozulmuş. Temiz bir format atmanı öneririm.

Sistem boot edecek disk bulamıyor hatası bu. Verilerini farklı bir PC'ye açık iken takıp kopyalayarak alabilirsin.

Format atmak için ise USB'ya da DVD sürücünü boot menüsünden en üste alman gerekli ya da boot menüden seçebilirsin.

Format dışında birçok yol denedim tek çare format oda olmazsa SSD bozuldu demiştir umarim bozulmamıştır.

Dün bilgisayarim FIFA oynarken mavi ekran verdi. Sonra siyah ekranda reboot and select proper boot device hatası verdi. Diskimi BIOS'tan seçtim, BIOS'u sıfırladim, pilini çıkardım taktim sorunu çözemedim. Windows'un bozuldugunu dusundum. USB'den Windows yükleyeyim dedim. Flashı taktim BIOS'a girdim USB'yi sectim fakat siyah ekranda ASUS yazisi kalıyor..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı