Mavi Ekran Sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Öncelikle herkese selamlar.

Arkadaşlar 1 haftadır mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorum. Hatta konu da açmıştım bu konuyu açmamın nedeni sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak. Gelelim olaya;

Driver Irql not less or equal adı altında 4-5 saatte bir mavi ekran yiyordum. Konu açtım problem ethernet driveri çikti sildim yeniden kurdum ama tekrarlamaya devam etti. 10 kez temiz kurulum Windows 10 yükledim. Hep aynı sürücü aynı hatayı aldım. Bugün artık sabrım taştı Windows 7 kurdum gariptir ki hiç mavi ekran yemedim. Oyun oynadım, anime izledim 12 saat boyunca açık kaldı bilgisayarım. Donanımda sorun olduğunu sanmıyorum olsaydı zaten fark ederdim. Sizce ne yapmalıyım ?

Eski konumun linki:
Driver IRQL Not Less or Equal Hatası

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Murat5038 Bunu herhalde 10-15 kere yapmışımdır. 10 kere temiz kurulum yaptım. Gene hep aynı sürücülerden kaynaklanıyor. Benim korkum acaba Platronic Gamecom 788 Driverlarında sorun olabilir mi. Çünkü orjinali indirdiğiniz halde kurmuyor değişik yollara başvurabiliyorsunuz. Ramden derseniz ise Memtest 86 da 2-2.5 saat boyunca Ramlerimi test ettirdim 0 Error ile karşılaştı. Gerçekten anlam veremedim ve çok can sıkıcı olmaya başlamıştı. Bi çare olarak Windows 7 geçtim ve hiçbir problem ile karşılaşmadım. Durum bu üstad.

@Murat5038 Tamamdır. Birde öyle denerim üstad. Teşekkürler.

Bu akşam Windows 7 de mavi ekran yedim minidump dosyasını atıyorum üstad @Murat5038

Minidump:020916-5038-01.rar

Artık ne yapacağımı bilemiyorum üstad. Neden kaynaklanır bu. Anakartımı yeni aldım 1 hafta olmadı. Ramler 1 ay önce alındı. Anlayamıyorum artık. Çok sinir oldum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı