Mavi ekran ve ekranın kare kare olma hatası

İşletim sistemi
Windows 10

clanius

Femtopat
Merhabalar.
2 hafta önce resmen bir katil hareketleriyle bilgisayarımı bozdum. Temizlemek için açtığım bilgisayarımda 1 adet kapasitörü yanlışlıkla çıkardım. Sonrasında tekrar yerine lehimledim. Bilgisayar açıldı ama 16 GB olan RAM'in 8 GB olarak çalıştığını fark ettim. Tekrar bilgisayarımı açıp RAM'i kontrol ettiğimde yerine tam oturtamamış olduğumu fark ettim. Neyse dedim taktım bilgisayarı açtığımda 16 GB olarak göründü. Ama sonrasında oyun oynarken vs mavi ekran ve yeşil-kırmızı karelerden oluşan donma hataları almaya başladım. Webde dolaşırken vs bu hataları almıyorum. Aldığım hatalar Memory management ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Hataları biraz araştırınca RAM'den olabileceğini gördüm ve bellek tanılama üzerinden test yaptım ama herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Ben bu bilgisayarda bir donanımı bozduğumu biliyorum ama neyi bozduğumu anlayamadım. Dump dosyalarını ve çıkan kapasitörün resimlerini paylaşacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarın özelliklerini detaylı olarak AIDA64'ten aldığım txt dosyasını WinRAR'ın içine ekledim.

WhatsApp Image 2021-02-01 at 17.01.17.jpeg
WhatsApp Image 2021-02-01 at 17.01.16.jpeg
WhatsApp Image 2021-02-21 at 03.18.52(1).jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı