Mavi Ekran ve Reset Sorunu - DCOM ve Kernel Power 41

letherce

Hectopat
@Recep Baltaş Aynı hatanın 35 ve 55 numaralısından müzdaribim. Kah forumda kah çevremde 7 aydır çözüm arıyordum. Bu hatayı aldığımı da az önce öğrendim. Buyurun bu da benim Olay Görüntüleyicisi Hata Raporum. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Sistemim;
  • GPU: Gigabyte Gaming Rx580 G8
  • CPU: Ryzen 1500x
  • Anakart: B350m-a
  • RAM: Vegeance 8GB 2666MHz
  • SSD: James Donkey 240GB SSD
  • PSU: Xigmatek x-calibre 600W 80+
Edit: Bu arada daha önceden aldığım mavi ekranlar çerçevesinde bir ufak araştırma yapmış bulunmaktayım. GPU'daki unstable voltage LED'i arada yanıp duruyor, buna ek mavi ekrandaki memory hatalarının güç sorunlarından oluştuğunu gördüm testlerde RAM'ler sağlam çıktı. Bir de hata raporunda CPU power problemleri gördüm paylaştığım üzere. Sanırım sorun PSU'mda. Tabii ki de bir @Recep Baltaş görüşü almakta fayda var efenim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş Aynı hatanın 35 ve 55 numaralısından müzdaribim. Kah forumda kah çevremde 7 aydır çözüm arıyordum. Bu hatayı aldığımı da az önce öğrendim. Buyurun bu da benim Olay Görüntüleyicisi Hata Raporum. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Sistemim;
  • GPU: Gigabyte Gaming RX580 G8
  • CPU: Ryzen 1500X
  • Anakart: B350M-A
  • RAM: Vengeance 8 GB 2666MHz
  • PSU: Xigmatek X-Calibre 600W 80+
Edit: Bu arada daha önceden aldığım mavi ekranlar çerçevesinde bir ufak araştırma yapmış bulunmaktayım. GPU'daki unstable voltage LED'i arada yanıp duruyor, buna ek mavi ekrandaki Memory hatalarının güç sorunlarından oluştuğunu gördüm testlerde RAM'ler sağlam çıktı. Bir de hata raporunda CPU Power problemleri gördüm paylaştığım üzere. Sanırım sorun PSU'mda. Tabii ki de bir @Recep Baltaş görüşü almakta fayda var efenim :)

Hocam keşke farklı konu açsaydın :)Forum kuralları gereği yeni konu açılması gerekiyor galiba.

Hocam takriben bir 6-7 ay önce konu açtım da bir kişi de çıkıp "acaba neden" demedi.

Merhabalar, bitmeyen çile silsilesinde bir gün daha. Technopat Ryzen 1500X toplama rehberindeki bilgisayarı topladım. Aldığım günden beri ara ara ekranda gidip gelme(kararma) olup düzelmekte idi. Okul, iş ve oyun hayatım bilgisayara bağlı olduğundan bütün parçaları garantiye gönderemedim. Ekran kartı garantiye gitti ve sorun olmadığı söylendi (unstable voltage ışığı yanıyor arada). PSU değiştirip daha güçlü ve kaliteli bi' modele geçtim ve aynı problem devam etti. Sabit diski değiştirdim ve aynı sorun devam etti. 1 yıl oldu Sosyal' de açılan hiç bir konu veya yapılan hiç bir yorum yardımcı olmadı. Bütün hayatım (!) (maalesef) bu bilgisayara bağlı olduğundan 1 ay gibi bir zaman kaybetme şansım yok. 3 şüpheli kalıyor RAM, CPU, Anakart bu üçlü dışında her parçayı değiştirmeyi denedim. Format denedim. Burada çare aradım. Ne yapsam olmuyor artık yıldım 2018 Ekim ayından beri bu çileyi çekiyorum lütfen yardım edin de şunun sorununu çözeyim kanser olacağım!

Bugün de oyun oynamaya çalışırken 10 dakika'da 1 mavi ekran verdi artık dayanamıyorum FPS, sıcaklık bütün değerler de normal. Ne yapmalıyım n'olur biri artık yol gösterip yardım etsin n'olur!

387222

Bilgisayarımın özellileri;

• GPU: Gigabyte Gaming Rx580 G8
  • CPU: Ryzen 1500x
  • Anakart: B350m-a
  • RAM: Vegeance 8GB 2666MHz
  • PSU: Xigmatek x-calibre 600W 80+
şeklindedir.
Günceldir.

Technopat Haberler