Mavi ekran veren Monster Abra A5 v15.3 alınır mı?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, v15.3 laptop arkadaşımda almak istiyorum. Fiyat olarak 7000 TL.
  • i5 9300H.
  • GTX 1050 3 GB 2019 sürüm.
  • 8 GB DDR4.
  • 256 GB ve 500 GB Toshiba NVMe SSD.
  • 60 Hz muhtemelen ekran var.
Özellikleri bu şekilde fakat, geçenlerde GTA 5 girerken bir de BF1 oynarken birer kez mavi ekran hatası aldı. Oyunların yüklü olduğu SSD sağlığına baktık 57 çıktı. Windows yüklü olan SSD de 100 de değil hatırladıpım kadarıyla 95,99 gibiydi. Steam PUBG oynadığımızda ve daha sonraki oyunlarda hiç mavi ekran almadı sadece bu iki oyunda aldı. Bir de Windows bayağıdır sıfırlanmamış temiz kurulum uzun zamandır yapılmamış. Laptopta uzun süre kullanılmadığını söylüyor işlerini Mac ile hallettiği için. Mavi ekran hatası ise, VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR şeklinde yazıyor. Ekran kartı çipiyle alakalı donanımsal bir hata olma ihtimali var mı? Bu hatayı veren bir laptop ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Normalde arızalı olsa anormal bir ısı veya karelenme çizgi atma olur masaüstü GPU'larda çok karşılaştım fakat laptop ta bu durum nasıl belli olur Gaming laptop kullanmadığımdan deneyimlemedim. Laptop kozmatik olarak gayet güzel. 7000 TL'ye alıp 2100 TL yede sıfır pil almak istiyorum. Genellikle AutoCAD projelerinde ve çizim Ansys gibi programlar çalıştıracağım. Çok ağır oyunda oynamam. Son olarak laptop sanırım Monster'daki RTX 3050 laptopun kasasıyla aynı kasaya ait. Fikirlerinizi bekliyorum.

7.000 TL'ye eğer çalışmayan aksamı yoksa gayet uygun fakat projeleriniz büyük ise AutoCAD performans yetersiz gelebilir.

7.000 TL'ye eğer çalışmayan aksamı yoksa gayet uygun fakat projeleriniz büyük ise AutoCAD performans yetersiz gelebilir.
Merhaba hocam, söylediğim mavi ekran sorunu mevcut görünüyor ama ben temiz kurulum sonrası düzeleceğini düşünüyorum. Nvme durumunu sorun etmiyorum. Fakat laptopta pil şişmişti çıkardı kendisi arkadaşım. Bende izmirde sıfır pil buldum. 2100 TL. Onu almayı istiyorum. Bana pili sıfırlanmış olarak 9000 TL ye gelecek. Fakat mavi ekran durumu nedir karar veremedim.

Merhaba hocam, söylediğim mavi ekran sorunu mevcut görünüyor ama ben temiz kurulum sonrası düzeleceğini düşünüyorum. NVMe durumunu sorun etmiyorum. Fakat laptopta pil şişmişti çıkardı kendisi arkadaşım. Bende İzmir'de sıfır pil buldum. 2100 TL. Onu almayı istiyorum. Bana pili sıfırlanmış olarak 9000 TL'ye gelecek. Fakat mavi ekran durumu nedir karar veremedim.

Minidump dosyası isteyin ondan ve yeni konu açıp beni etiketleyin. Bakalım minidump dosyasına ve yorumlayalım, bize neden mavi ekran hatası olduğunu söyleyecek bu dosya.

Minidump dosyası isteyin ondan ve yeni konu açıp beni etiketleyin. Bakalım minidump dosyasına ve yorumlayalım, bize neden mavi ekran hatası olduğunu söyleyecek bu dosya.
Peki hocam ben isteyeceğim fakat mavi erkanı alalı 1 haftaya yakın oldu. Yinede bulabilirmiyiz o dosyayı birde bu bağlamda aslında merak ettiğim bu mavi ekrandaki stop code yazan yerde o yazdığım mavi erkan hatasında ekran kartı arızasına işaret olduğu hiç oldu mu ?

Peki hocam ben isteyeceğim fakat mavi erkanı alalı 1 haftaya yakın oldu. Yine de bulabilir miyiz o dosyayı bir de bu bağlamda aslında merak ettiğim bu mavi ekrandaki stop code yazan yerde o yazdığım mavi ekran hatasında ekran kartı arızasına işaret olduğu hiç oldu mu?

Minidump dosyası oluştuktan sonra durur, bulunur. O dosyaya bana iletirseniz durumun ne olduğunu söylerim. Su an yorum yapmak net sonuç olmaz.

Minidump dosyası oluştuktan sonra durur, bulunur. O dosyaya bana iletirseniz durumun ne olduğunu söylerim. Su an yorum yapmak net sonuç olmaz.
Merhaba, ben dump dosyasını aldım en son dün yine mavi ekran vermiş onu aldım diğerleride var. Bu linkte. @Astiva Teşekkür ederim. Fakat arkadaşıma test yaptırma vs gibi imkanlarım olacağını sanmıyorum. Biraz araştırdım ama genelde bu stop code veren mavi ekranlar pek çözülebilir olmamış gibi.

İllaki çözülür, gerek donanımsal değişim gerek yazılımsal olarak. Dosyayı inceledim. Keşke olan bütün DMP dosyalarını isteseydiniz, 1 tane dosya ile bulduğum durum şu.

Asıl başlık VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR (113) olarak geçiyor, bu ya sürücüsel/yazılımsam bir probleme veya donanımsal arızaya işaret biraz. Derinlere inelim.

dxgkrnl.sys hata vermiş ve hata kodu ise 0X113. Şu çözümleri deneyin:

DDU ile sürücüyü bir temizleyelim ilk olarak:

Ardından WHQL sürüm sürücüyü kurun. Sırada olan ise DxDiag komutunu çalıştırarak DirectX sürümünü kontrol edin ve Windows Update ile en son güncellemeleri yükleyin.

Ekstra olarak GPU yük altında kaç derece kontrol edin. Anormal MHz değişimi var mı yok mu bakın. FurMark sokun ve 10 dakika falan dursun. Aşırı sıcaklıktan da olabilir bir ihtimal.

Daha fazla minidump dosyası varsa bana iletin.

İllaki çözülür, gerek donanımsal değişim gerek yazılımsal olarak. Dosyayı inceledim. Keşke olan bütün DMP dosyalarını isteseydiniz, 1 tane dosya ile bulduğum durum şu.

Asıl başlık VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR (113) olarak geçiyor, bu ya sürücüsel/yazılımsam bir probleme veya donanımsal arızaya işaret biraz. Derinlere inelim.

dxgkrnl.sys hata vermiş ve hata kodu ise 0X113. Şu çözümleri deneyin:

DDU ile sürücüyü bir temizleyelim ilk olarak:

Ardından WHQL sürüm sürücüyü kurun. Sırada olan ise DxDiag komutunu çalıştırarak DirectX sürümünü kontrol edin ve Windows Update ile en son güncellemeleri yükleyin.

Ekstra olarak GPU yük altında kaç derece kontrol edin. Anormal MHz değişimi var mı yok mu bakın. Furmark sokun ve 10 dakika falan dursun. Aşırı sıcaklıktan da olabilir bir ihtimal.

Daha fazla minidump dosyası varsa bana iletin.

Anladım demek isteğinizi fakat bütün mavi ekranların stop codu aynı. Bir de Steam PUBG oyununda hiç mavi ekran vermedi laptop sadece BF1 de ve GTA 5'te aldık. Son olarak da arkadaşım ısınma olmadığını söyledi. 7 bin TL belki çok bir ücret değil ama ekran kartı arızalı çıkarsa donanımsal olarak benim için sorun olur yaptırmakla bir de uğramak zorunda kalırım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım demek isteğinizi fakat bütün mavi ekranların stop codu aynı. Bir de Steam PUBG oyununda hiç mavi ekran vermedi laptop sadece BF1 de ve GTA 5'te aldık. Son olarak da arkadaşım ısınma olmadığını söyledi. 7 bin TL belki çok bir ücret değil ama ekran kartı arızalı çıkarsa donanımsal olarak benim için sorun olur yaptırmakla bir de uğramak zorunda kalırım :)

Dediğim çözümleri deneyin bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı