Mavi ekran veya kernel panic hatası aldınız mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Hiç bilgisayarınızda veya Mac'inizde mavi/yeşil ekran (Windows) veya kernel panic (macOS/Linux) aldınız mı?
Ben 2016'dan beri toplam 5 kere mavi ekran, 1 kere de yeşil ekran aldım :D.

Bu arada yeşil ekran dediğim şey mavi ekran hatasının Windows 10 Insider sürümlerindeki halidir.

Peki aranızda hiç yeşil ekran hatası alan oldu mu?
Ben aldım mesela :D. Ayrıca Emir Dayı da almış bu hatayı;
Kasım ayında topladığım sistemde ilk mavi ekranım buydu sanırsam.

Eki Görüntüle 688255

Bundan önce de Insider kullanırken yeşil ekran almıştım, o da BattlEye yüzündendi herhalde.
Siz aldınız mı?

Demek ki Linux dağıtımları daha stabil çalışıyor. :) Ancak donanımsal arıza yaşamamışsın herhalde. Eğer yaşamış olsaydın Kernel Panic de almış olacaktın diye tahmin ediyorum. :)
Donanımsal arıza yoktu. İlk mavi ekran alma sebebim NVIDIA sürücü güncellemesi ile Windows güncellemesini aynı anda yapmamdan dolayıydı. İkincisinin sebebini ben de bilmiyorum ama Android Studio'daki AVD sanal makinesini başlatırken mavi ekran almıştım. Tekrar denediğimde tekrar mavi ekran almıştım. Üzerinden biraz zaman geçtikten sonra tekrar denediğimde sorunsuz çalışıyordu.

Donanımsal arıza yoktu. İlk mavi ekran alma sebebim NVIDIA sürücü güncellemesi ile Windows güncellemesini aynı anda yapmamdan dolayıydı. İkincisinin sebebini ben de bilmiyorum ama Android Studio'daki AVD sanal makinesini başlatırken mavi ekran almıştım. Tekrar denediğimde tekrar mavi ekran almıştım. Üzerinden biraz zaman geçtikten sonra tekrar denediğimde sorunsuz çalışıyordu.
Peki hiç yeşil ekran aldınız mı?

Evet, hile koruma yazılımı yüzünden almıştım.
Bende de en son NVIDIA sürücüsü hataya sebep olmuştu. Sürücü güncellemelerine rağmen hala Edge'de donanım hızlandırmasını açamıyorum. Açarsam YouTube'da bazen görüntü gidip geliyor ve nadiren de olsa yeşil ekran alıyorum.

Daha normal Windows sürümleri stabil değil, bir de Insider sürümlerine mi geçeceğim? Yok ben almayayım. :D
Ben geçtim mesela :D. Şu an için bir sorun yok. Sadece bir kere yeşil ekran aldım, o da NVIDIA sürücüsünden kaynaklıydı. Bu yeni Iron sürümünün derlemeleri Beta Channel'a verilirse tekrar teste gireceğim. Bakalım, gerçekten de Insider sürümleri aşırı kararsız mı? :D

İlk mavi ekran (BSoD) hatasını aldığımda, Windows 10 sürüm 1903 kullanmaktaydım. Antivirüs yazılımlarının deneme sürümünü test ederken sıra, ESET NOD32'ye gelmişti. Kurulum ekranında hiçbir sorun yaşamamıştım ve veritabanı güncellemelerini kontrol etmiştim. Veritabanı güncellemeleri bittikten sonra ESET'i simge durumuna küçültümüştüm. Simge durumuna küçülttükten sonra internet tarayıcım üzerinden bir konu hakkında araştırma yapmak için hazırlanmıştım. Tarayıcım üzerinde yeni sekme açmamla mavi ekran hatası almam bir olmuştu.

Mavi ekran hatası aldıktan sonra ESET NOD32'yi kaldırdım ve bir daha da aynı hatayı almadım. Bu olaydan sonra ESET NOD32'yi de asla kullanmadım. Bendeki geçmişi pek temiz değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı