Max FPS sabitlenmeli mi?

bynarkoz

Hectopat
240Hz monitor 3060 Ti ekran karti kullanıyorum.
FPS benchmark haritasinda FPS'i ortalama 650 civari gosteriyor. Rekabetcide Max FPS 0 mi yoksa 400'e sabitlendirip oynamak gerekir. FPS 0 yapildiginda goruntude yirtilma oldugu soyleniyor. 2 ayarda da oynuyorum performans olarak fark anlayamadim. Sizce hangi ayarda oynanmali?

VSync veya G-Sync aç, zaten monitörünün desteklediği maksimum yenileme hızına sabitler. Ayrıca yırtılmaları da önlemiş olursun.

Edit: İmzandaki monitörde sanırım G-Sync desteği yok. Eğer G-Sync Compatible desteği varsa FreeSync üzerinden "NVIDIA Denetim Masası" üzerinden G-Sync olarak kullanabilirsin.

Aldığınız FPS değeri monitör Hz değerinizden az veya fazla ise yırtılma olur. Yırtılma açısından 400 veya 600 FPS arasında fark olacağını sanmıyorum. İkisinde de olacaktır yırtılma.

260 veya 270 yazabilirsin. Ben bir tık üstü kullanıyorum hep, çünkü yazdığın değerden biraz aşağıda bir değer alıyorum CS'de.

650 FPS aldığına göre oyun %100 FPS oyunu ve büyük bir ihtimalle CS:GO. Bunu düşünmeden neden G-SYNC aç diye atlıyorsun anlamıyorum. Cevap vermek için cevap vermek bu olsa gerek.

650 FPS aldığına göre oyun %100 FPS oyunu ve büyük bir ihtimalle CS:GO. Bunu düşünmeden neden G-SYNC aç diye atlıyorsun anlamıyorum. Cevap vermek için cevap vermek bu olsa gerek.
Yırtılma yaşamaması için G-Sync açması şart. Aksi taktirde yaşar, istersen sen yazılan bir soruyu oku ondan sonra insanların yazdığı cevaplara artistlik yap.

Yırtılma yaşamaması için G-Sync açması şart. Aksi taktirde yaşar, istersen sen yazılan bir soruyu oku ondan sonra insanların yazdığı cevaplara artistlik yap.

Güzel kardeşim her ne olursa olsun CS:GO tarzı oyunlarda G-SYNC açılmaz şart da değil. Önce mantıklı düşün sonra cevap ver.

FPS ne kadar fazlaysa o kadar az input lag azalır o yüzden FPS sınırlama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…