Max Tolud nedir?

M.Eren Mutlu

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, Max Tolud nedir? BIOS'ta gördüm 4 GB RAM'im var, oradaki seçeneklerde 2-2.25-2.50-2.75 ve 3.00 yazıyor. Kaç olmalı?
Not: Resmi internetten buldum.

7.jpg

7.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle uygulamada pratikte bilen birisi değilim o yüzden konuyu yukarı taşımak adına yazıyorum.
GPU sürücü için düzeltme yazıyordum GPU ve Anakart Resizable-Bar destekliyordu lakin Kurulu sürücü Resizable-Bar açmıyordu ve kurulu sürücü de destek yoktu.Bende Legacy olarak Resizable-Bar açtım o sıra bu MAX TOLUD ile alakalı Manual okuma imkanım oldu.
64 bit işletim sisteminde ve dahası RAM miktarı 4 GB vesaire üstündeyse MAX TOLUD dynamic olarak ayarlanmasını önermekteyim.
PCI-E ve PCI aygıtlar vesaire için var olan bellekten bir kısım ayrılır tahsis edilir.
32 bit bir işletim sistemi kullanıyorsanız 4 GB vesaire RAM miktarı baz alınınca ayrılan miktar haliyle rahatsız edici hale gelir o zaman da siz MAX TOLUD ayarı ile bu tahsisi kontrol edersiniz.
Açıkçası bilgisayarınızın RAM hususunda pek bir sıkıntı çekebileceğini düşünmüyorum fazlasıyla RAM vardır sizde teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı