Çözüldü Maximus VIII Ranger KingSpec M.2 SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yurtdışından bir M.2 SSD aldım ve montajını yaptım. Şu anda bilgisayarım bu SSD'yi görmüyor. Nasıl aktif edebilirim? Anakart olarak ASUS Maximus VIII Ranger modelini kullanıyorum.

Çözüm
Herhangi bir SATA aygıtı var mı? Mesela benim anakartın kitapçığında bir madde vardı. Eğer SATA1 portuna herhangi bir aygıt takıp aynı zamanda M2 SSD takarsan, ki benim tek M2 portum var, M2 SSD çalısmaz diyordu. Sende de bu tarz bir durum varsa anakartının farklı M2 portuna takabilirsin.
Hatta simdi gördüm sende de 1 tane M2 portu varmıs. O zaman SATA aygıtını farklı bir SATA portuna takabilirsin.

Baktım. M.2 portuna SATA SSD takılırsa SATA 1 portu devre dışı kalır diyor. Alınan SSD M.2 NVMe olduğuna göre sorun olmamalı.

SSD'nin yuvaya tam oturduğundan emin ol.
BIOS'tan herhangi bir ayar mı yapmam gerekiyor aktif etmek için?

Baktım, gerekmiyor gibi.
SSD Aygıt Yöneticisi altında gözüküyor mu?

BIOS güncel mi?

Aldığınız SSD marka/modeli nedir?

BIOS en güncel sürümde. Aygıt yöneticisinde görünmüyor. Marka KingSpec 512 GB M.2 SSD. Acaba BIOS'tan herhangi bir ayar mı yapmam gerekiyor aktif etmek için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir SATA aygıtı var mı? Mesela benim anakartın kitapçığında bir madde vardı. Eğer SATA1 portuna herhangi bir aygıt takıp aynı zamanda M2 SSD takarsan, ki benim tek M2 portum var, M2 SSD çalısmaz diyordu. Sende de bu tarz bir durum varsa anakartının farklı M2 portuna takabilirsin.
Hatta simdi gördüm sende de 1 tane M2 portu varmıs. O zaman SATA aygıtını farklı bir SATA portuna takabilirsin.

Baktım. M.2 portuna SATA SSD takılırsa SATA 1 portu devre dışı kalır diyor. Alınan SSD M.2 NVMe olduğuna göre sorun olmamalı.

SSD'nin yuvaya tam oturduğundan emin ol.
BIOS'tan herhangi bir ayar mı yapmam gerekiyor aktif etmek için?

Baktım, gerekmiyor gibi.

Çözüm
@Recep Baltaş teşekkür ederim yardımınız için. SSD tam oturmamış söylediğiniz gibi.

3 saatlik uğraş sonucunda vidayı takabildim. Hayatımdaki en zor ve en küçük vida yerleştirmemdi sanırım. Mıknatıslı tornavida yok. Vida fırladı gitti bir yere bilgisayarı ters çevirip arkasına vurarak düşürdüm. Değişik anlar yaşadım ama çok zor bir deneyimdi. Disk yönetiminden diski etkinleştirdim. Aşağıda eklenti olarak resmi ekledim. Ucuz olduğunu düşünerek aldım. Sandığımdan daha ufak bir şeymiş parmak kadar. Sizce iyi mi?

Almak isteyenler için link:

m2.JPG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı