Maxtor CTG9E vs Arctic MX4 Sıcaklık Testleri

Merhaba arkadaşlar. Dün Amazon üzerinden yedek amaçlı Arctic MX4 macun aldım, almışken de yakın zamanda piyasada oldukça konuşulan Maxtor CTG9E ile karşılaştırma testi yapayım dedim imkan bulmuşken. Maxtor macun şu an stoklarda bulunmuyor ancak olduğu zamanlar MX4'ten oldukça ucuza satılan ve performansı da hemen hemen MX4 ile aynı ve hatta daha iyi olduğunu iddia edenler vardı. Bakalım bu iddialar ne kadar doğru?

Testi Full mesh MSI MAG Forge 100M kasa, Wraith Prism soğutucu ve R5 5600 işlemci ile beraber yaptım. PBO ayarını da aktif ettim zira tam potansiyeli görebilmemiz için gerekli.

pbo.png


Macun sürülüş şekilleri​

Maxtor​


maxtor.jpg


Arctic MX-4​


mx4.jpg


MX-4'ü daha düzgün sürdüm Maxtor'a göre ancak sıcaklık testlerini gördüğünüzde ilgisi olmadığını anlayacaksınız.

Bazılarınız MX4 orijinal mi değil mi olduğundan şüphelenebilir, ürünü Amazon'dan aldım, gönderen Amazon, bu nedenle sahte olduğunu hiç sanmıyorum. Görseli de koyacağım.

arcticmx4.jpg


Şimdi sıcaklık testlerine gelelim. İki test de aynı koşullarda yapıldı. Kasanın yan camı kapalı. 10 dakika Prime 95 Small FFTs testi yaptım.

Boştaki sıcaklıkları paylaşmadım bilerek, önemli olan yükteki sıcaklıkları. Boşta iki macunda da işlemci yaklaşık 40-45 derecelerde dolandı.

Maxtor CTG9E​


maxtor.png


Arctic MX-4​


arctic.png


Evet gördüğünüz gibi iddialar doğrulanmış oldu. İki macun da tıpatıp aynı performansı sergiliyor. Günlük kullanımda 2-3 derece farklar elbette oluşabilir, bu doğal bir şey. Uzun kullanımda tabii iki macunun performansı değişebilir ancak deneyimlerime göre 2 ay ctg9e kullandım ve ilk günkü performansını korudu. CTG9E stoklara eğer ki tekrardan uygun fiyatlı girerse kesinlikle önyargınızı kırıp alın derim. Zamanında MX4 ile arasında bayağı fiyat farkı vardı bu yüzden ctg9e tercih ediliyordu ancak aynı fiyat bandında kalırlarsa MX4 daha uzun ömürlü ve bilindik marka bakımından tercih edilebilir, burada önemli olan fiyat tabii ki ancak şunu söylemeliyim ki iki macun arasında fark yok. Bir de şunu belirteceğim, Maxtor'un w/mk değeri yüksek ihtimalle 13.5 değil çünkü 8.5'lik MX4 ile aynı performansı sergilediğine göre aşağı yukarı onun da değeri hemen hemen aynıdır.

Okuduğunuz için teşekkürler.

 
Ugrasilmis, ugrasmaktan kacilmamis emekle yapilmis bir inceleme olmus. Tebrikler.
 
Maxtor Seagate'in değil miydi? :) Her neyse eline sağlık güzel olmuş.

Evet marka ismiymiş. :D Yeni öğrenmiş oldum. Termal macunlar arasında bilindik marka olarak revize edeyim o zaman o cümleyi. Teşekkürler.
 
CTG8'i ile CTG9'u arasında çok fazla fark var mı?
 
Olsa olsa 2-3 derece fark olur herhalde. 3600 kullanırken kullanmıştım da 5600'e geçtikten sonra şırınga bittiği için kullanamadım.
7600x için kullanacağım. Pişman olmam umarım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı