Maxtor CTG9E vs Arctic MX4 Sıcaklık Testleri

Merhaba arkadaşlar. Dün Amazon üzerinden yedek amaçlı Arctic MX4 macun aldım, almışken de yakın zamanda piyasada oldukça konuşulan Maxtor CTG9E ile karşılaştırma testi yapayım dedim imkan bulmuşken. Maxtor macun şu an stoklarda bulunmuyor ancak olduğu zamanlar MX4'ten oldukça ucuza satılan ve performansı da hemen hemen MX4 ile aynı ve hatta daha iyi olduğunu iddia edenler vardı. Bakalım bu iddialar ne kadar doğru?

Testi Full mesh MSI MAG Forge 100M kasa, Wraith Prism soğutucu ve R5 5600 işlemci ile beraber yaptım. PBO ayarını da aktif ettim zira tam potansiyeli görebilmemiz için gerekli.

pbo.png

Macun sürülüş şekilleri​

Maxtor​

maxtor.jpg

Arctic MX-4​

mx4.jpg

MX-4'ü daha düzgün sürdüm Maxtor'a göre ancak sıcaklık testlerini gördüğünüzde ilgisi olmadığını anlayacaksınız.

Bazılarınız MX4 orijinal mi değil mi olduğundan şüphelenebilir, ürünü Amazon'dan aldım, gönderen Amazon, bu nedenle sahte olduğunu hiç sanmıyorum. Görseli de koyacağım.

arcticmx4.jpg

Şimdi sıcaklık testlerine gelelim. İki test de aynı koşullarda yapıldı. Kasanın yan camı kapalı. 10 dakika Prime 95 Small FFTs testi yaptım.

Boştaki sıcaklıkları paylaşmadım bilerek, önemli olan yükteki sıcaklıkları. Boşta iki macunda da işlemci yaklaşık 40-45 derecelerde dolandı.

Maxtor CTG9E​

maxtor.png

Arctic MX-4​

arctic.png

Evet gördüğünüz gibi iddialar doğrulanmış oldu. İki macun da tıpatıp aynı performansı sergiliyor. Günlük kullanımda 2-3 derece farklar elbette oluşabilir, bu doğal bir şey. Uzun kullanımda tabii iki macunun performansı değişebilir ancak deneyimlerime göre 2 ay ctg9e kullandım ve ilk günkü performansını korudu. CTG9E stoklara eğer ki tekrardan uygun fiyatlı girerse kesinlikle önyargınızı kırıp alın derim. Zamanında MX4 ile arasında bayağı fiyat farkı vardı bu yüzden ctg9e tercih ediliyordu ancak aynı fiyat bandında kalırlarsa MX4 daha uzun ömürlü ve bilindik marka bakımından tercih edilebilir, burada önemli olan fiyat tabii ki ancak şunu söylemeliyim ki iki macun arasında fark yok. Bir de şunu belirteceğim, Maxtor'un w/mk değeri yüksek ihtimalle 13.5 değil çünkü 8.5'lik MX4 ile aynı performansı sergilediğine göre aşağı yukarı onun da değeri hemen hemen aynıdır.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Elinizde varsa kurtarır, kötü macun değil ama sıfır alacaksanız fiyatı çok.
4Gr 160₺ hocam. Siparişi yarım saat önce verdim. MX-6 alacaktım fakat fiyat gerçekten çok.

Nereden aldınız? Akakçe'de en ucuzu 350 TL.

MX6'nın 2 gramı 207 TL.

Denerim, olmazsa MX-6 alırım. Çünkü başıma şundan geldi. Mount değiştirip deneyeceğim. Termal macun sürmeyi bunda öğreneyim tatmin olmazsam MX-6 alacağım mecbur @Emir M.

Geldi sürdüm hocam. Değerlerimi yeni konu açarak aktardım. Müsait iseniz rica etsem bakabilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı