Fiyat performans olarak iyidir alınır ama w/mk değerleri doğruyu yansıtmıyor. Nasıl ölçüyorlarsa gerçek hayattaki kullanımla yazan değerin alakası yok.
Merhaba. Hakkında hiçbir incelemeye rastlamadığım ve merak ettiğim bir termal macun incelemesiyle karşınızdayım. Bir süredir forumda termal macun önerisi isteyen arkadaşlara rastlıyorum ve bildiğiniz üzere çoğunlukla Arctic MX-4 tavsiye ediyorlar. Ben de halihazırda bir MX-4 kullanıcısı olarak bu konuya bir açıklık getirmek istedim.
Eki Görüntüle 1492034Eki Görüntüle 1492036
Kutunun üzerinde 12.8 w/m-k iletkenlik değerine sahip olduğu yazıyor. En çok tartışma konusu olan da buydu. Kimileri bu değer biraz şans işi üründen ürüne farklılık gösterebiliyor demiş.
Test yaparken kullandıklarım;
-Frisby FC-9320 mesh kasa.
-Be queit Pure rock 4 ısıl borulu kule tipi soğutucu.
Kasanın normalde 3 adet önde giriş ve 1 adet arkada egzoz fanı bulunmakta. Lâkin ben zaus ZR-100 adlı kasa fanını egzoz kısmına, önceden egzoz fanı olan fanı da üst kısma ekledim yani toplamda 2 egzoz, 3 giriş fanı bulunmakta.
Kullandığım işlemci, Ryzen 5 3600X. Voltaj ve frekans ayarlarım ise şu şekilde; 1.2 v base, +0.15 v offset voltage, 4.3 GHz. Diğer sistem bileşenlerim;
ASUS B450M Dragon.
Teamgroup 8x2 16 GB 3200 MHz RAM bellek.
ASUS Dual EVO OC RTX 2060 6 GB.
Sharkoon SHP650 V2 güç kaynağı.
Adata Swordfish 512 GB M.2 SSD.
Test için Cinebench R23'ün çoklu çekirdek testini kullandım ve HWiNFO64 yazılımı üzerinden sıcaklıkları takip ettim. Sonuçlar şu şekilde;
Arctic MX-4
-Maksimum sıcaklık 77.6 derece.
-Boştaki sıcaklık 43 derece.
-Çoklu çekirdek puanı, 9892.
maxtor ctg8
-Maksimum sıcaklık 73.8 derece.
-Boştaki sıcaklık 41 derece.
-Çoklu çekirdek puanı, 9989.
İlk incelemem olduğu için tecrübesizim bu konuda. Bir kusurum olduysa affola. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Herkese iyi sosyaller!
Böyle bir konu buldum bununla ilgili. İyi diyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.